Kennisplein Gehandicaptensector gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies (inclusief tracking cookies).
Niet akkoord en lees meer
Home Thema's Voor op de werkvloer Factsheet omgaan met persoonsgegevens: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz

Juridische Kennis: zo zit het!

Factsheet omgaan met persoonsgegevens: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz

Sinds 25 mei 2018 is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG heeft een aantal uitgangspunten en begrippen, maar introduceert ook nieuwe verplichtingen.

Factsheet Wmo

In de Factsheet Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz vind je alleen de bijzondere wetten over het verwerken van persoonsgegevens. Bij het lezen van de informatie kun je de Factsheet AVG ernaast leggen. Hierin staan begrippen en verplichtingen uitgewerkt. 

Download de Factsheet (pdf)

AVG

In de AVG staan een aantal nieuwe verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan: 
  • Verantwoordelijkheid voor de verwerkingsverantwoordelijke 
  • Er is een lijst van organisaties die je als verwerker van persoonsgegevens inschakelt

Twee factsheets 

Door de invoering van de Wet bescherming persoonsgevens (Wbp) is de zorg en privacy wetgeving aangepast. Dit betekent dat de manier waarop zorgaanbieders persoonsgegevens verwerken ook is veranderd. De Factsheet 'Omgaan met persoonsgegevens' bestaat daarom uit twee delen. 
  • Factsheet omgaan met persoonsgegevens: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 
  • Factsheet omgaan met persoonsgegevens: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz Deze Factsheet Wmo 2015
Bron: VGN

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.kennispleingehandicaptensector.nl]





Tamara Streng

mail | meer info

t.streng@vilans.nl

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Abonneer je gratis op de tweewekelijkse nieuwsbrief van het Kennisplein Gehandicaptensector