Toon zoekbalkToon menu

Ik ben het kennisplein

Niels Rem

"Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk."

Niels Rem, senior begeleider Crisis Interventie Team


Wat doe je in de gehandicaptenzorg?
“Ik ben op dit moment onderdeel van een pilot in Noord Holland waarbij we met een multidisciplinair team crisissituaties in instellingen helpen oplossen. Je ziet dat veel mensen maar blijven doorknokken voor hun cliënt, ook als het niet lukt om de situatie te verbeteren. Wij proberen de neerwaartse spiraal te doorbreken door met de teams mee te kijken/denken.”

“Daarnaast ben ik Co-voorzitter van de functiegroep begeleiders in de gehandicaptenzorg bij de Beroepsvereniging van professionals in Sociaal Werk (BPSW). Een initiatief vanuit de beroepsgroep, waarbij delen van kennis een van de speerpunten is." 
 
Waarom ben je de zorg in gegaan?
“Ik heb jaren een behoorlijk goed betaalde baan bij een uitzendbureau gehad als intermediair, maar ik werd er niet gelukkig van. Mijn vrouw zei: ‘Volgens mij moet je wat anders gaan doen.’ Dat dat wat minder betaalt, vind ik niet zo erg. Dit is waar ik voldoening uit haal. Ik ga nu iedere dag met heel veel plezier aan het werk.” 

Ik ben het kennisplein..
“...omdat ik kennis heb die ik graag wil delen. Iedereen die in de zorg werkt, zou kennis moeten delen. En het kennisplein is daar een goed hulpmiddel voor.”

Waarvoor gebruik je het Kennisplein Gehandicaptensector?
“Om informatie te halen, vooral over protocollen, maar ook om te brengen. Bijvoorbeeld over ziektebeelden.”

Wat is je favoriete onderdeel?
“De protocollen en werkomschrijvingen. Ik lees ze na, en kijk wat voor ons bruikbaar is.”

 

Ook jij bent het Kennisplein. Doe mee! 

Kennis is van iedereen, ook van jou. Want andere professionals hebben veel aan jouw input. Sterker nog… zonder jou is er geen Kennisplein. Jij bént het kennisplein! Samen zijn we het kennisplein. 

Het kennisplein heeft al vele gezichten en dat van jou past er helemaal tussen. Laat jezelf zien, net als Nicole, en maak de verzameling compleet. Lees meer en meld jezelf (en/of een collega) aan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.