Toon zoekbalkToon menu

Ik ben het kennisplein

Astrid Rombouts

"Ik gebruik het Kennisplein als naslagwerk."


Astrid Rombouts, Persoonlijk Ambulant Begeleider +

Ik ben het Kennisplein…
“Omdat kennisdelen bijdraagt aan het professionaliseren van je vak en het opdoen van ervaring. En ervaring helpt je om de juiste beslissingen te nemen.”

Waarvoor gebruik je het Kennisplein?
“Ik houd mij in mijn werk onder andere bezig met ouders die een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid hebben. Ook kan er sprake zijn van cliënten die een kinderwens hebben. Dus daarover zoek ik regelmatig informatie. Niet alleen op het Kennisplein trouwens; Vilans organiseert ook congressen waar ik graag naartoe ga. Mijn werkgever, ’s Heeren Loo, staat daar ook heel positief tegenover. Ik krijg veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Ik raak gepassioneerd door te werken met deze doelgroep en ik hoop een verschil, hoe klein dan ook, te kunnen maken voor deze ouders en hun kinderen.”

Wat is je favoriete onderdeel?
“Ik gebruik het als naslagwerk: hoe zit dat ook alweer? Of ik krijg via social media een link naar een artikel, en dan denk ik: dat is interessant, dat ga ik even lezen.”

Ook jij bent het Kennisplein. Doe mee! 

Kennis is van iedereen, ook van jou. Want andere professionals hebben veel aan jouw input. Sterker nog… zonder jou is er geen Kennisplein. Jij bént het kennisplein! Samen zijn we het kennisplein. 

Het kennisplein heeft al vele gezichten en dat van jou past er helemaal tussen. Laat jezelf zien, net als Nicole, en maak de verzameling compleet. Lees meer en meld jezelf (en/of een collega) aan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.