Toon zoekbalkToon menu

Voorbeeld-pagina

In de intro geef je een korte omschrijving van de pagina. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 
Onder de intro plaatsen we meestal een afbeelding met het formaat 840x420 zoals het voorbeeld hierboven. Vervolgens begin je onder de afbeelding met de eerste alinea na de intro. Maak van dezelfde afbeelding een navigatie afbeelding in 151 x 151. 

Een kop toevoegen

Een kop op de pagina zelf is Heading 2. Je kan eventueel Heading 3 gebruiken (maar wordt niet vaak gebruikt). Zie ook toelichting hieronder. 

Hoe ziet Heading 3 eruit?

Je ziet in de kop hierboven hoe Heading 3 eruit ziet. Qua vormgeving valt het niet heel erg op, vandaar dat we deze zoveel mogelijk proberen te vermijden. 

Tekstkaartjes toevoegen

Je kan een tekstkaartje toevoegen door op het widget-icoon te klikken, en te zoeken op tekstkaartje: gebruik tekstkaartje gehandicaptensector

Voorbeeld tekstkaartje 1

Vul het tekstkaartje volledig in (tekst lees meer link: vul deze alleen in als je een link wilt toevoegen. als je een link toevoegt kan je de optie: kaartje volledig klikbaar kiezen). 

Achtergrond kleur: in dit voorbeeld geen

Breedte: in dit voorbeeld 25% 


Voorbeeld tekstkaartje 2

Vul het tekstkaartje volledig in (tekst lees meer link: vul deze alleen in als je een link wilt toevoegen. als je een link toevoegt kan je de optie: kaartje volledig klikbaar kiezen). 

Achtergrond kleur: in dit voorbeeld blauw

Breedte: in dit voorbeeld 50% 

In dit voorbeeld een link toegevoegd en zonder het hele kaartje clickable te maken

Lees verder

Voorbeeld tekstkaartje 3

Vul het tekstkaartje volledig in (tekst lees meer link: vul deze alleen in als je een link wilt toevoegen. als je een link toevoegt kan je de optie: kaartje volledig klikbaar kiezen). 

Achtergrond kleur: in dit voorbeeld grijs

Breedte: in dit voorbeeld 100% 

In dit voorbeeld link toegevoegd + het hele kaartje clickable

Lees verder


Je kan dus per tekstkaartje kiezen uit verschillende opties. Je ziet dat de uitlijning van deze tekstkaartjes niet zo netjes uitlijnen. Wil je dus meerdere tekstkaartjes op één pagina toevoegen, gebruik dan de optie 'Page' (tabblad in back-end Kentico) en voeg daar de widgets toe. Dan worden de tekstkaartjes wel automatisch netjes uitgelijnd.

Ga naar Page --> klik op het grijze vierkante met de 3 grijze streepjes --> kies voor widget toevoegen, volg dezelfde stappen.

Let op: widgets die via Page toegevoegd worden, komen altijd onderaan de pagina te staan en kunnen niet tussen de content geplaatst worden. 

Roze button

Download het dagboekje van Vanboeijen (pdf)

Klik in de back-end op 'Source' en kopieer onderstaande code om een roze button te maken. Plak de code altijd in source en niet in de tekstbewerker.

In de code vervang je de link (href="...link vervangen) voor de link die jezelf wilt toevoegen. Vervang ook de tekst (>...tekst vervangen</a....)  dat in de button komt te staan. 

<a class="btn btn-content forcenoexternal" href="/gehandicaptensector/media/documents/Kennis%20delen/Volwaardig%20leven/Begeleiding%20à%20la%20carte/dagboekje-van-vanboeijen.pdf" >Download het dagboekje van Vanboeijen (pdf)</a> 

Roze button openen in een nieuw venster

Gebruik onderstaande code om de link in de button te openen in een nieuw venster. Hier vervang je uiteraard ook weer de link en de tekst. Laat target="_blank" er in staan, dit zorgt er voor dat de link in een nieuw venster wordt geopend. 

<a class="btn btn-content forcenoexternal" href="https://fd8.formdesk.com/vilans/Top_drie_kennisvragen" target="_blank">Stuur je top 3 van onderzoeksvragen in</a>

Inklap

Hieronder zie je een voorbeeld van ingeklapte content. Ook hiervoor ga je weer naar source, kopieer vanaf <h2> ... t/m <hr/> om een kop, inleiding, en één inklapstukje te maken. Ook hiervoor geldt dat je de code kopieert en plakt in source. Je kan vervolgens in de tekstbewerker de tekst vervangen. Let er goed op dat je niet te veel weghaalt. 

Een nieuwe inklap toevoegen zonder kop en inleiding doe je door de code vanaf <h5 js-ga-toggle... t/m </ul> te kopieren. 

Een inklap eindigen doe je met <hr/>

Werkvormen en handvatten 

In onderstaande opsomming staan de werkvormen en handvatten die helpen de achterliggende oorzaak van regeldruk te ontdekken. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.
Toolkit: 'Minder papier, meer tijd voor zorg'

Spoor samen met je team registraties op die niet duidelijk bijdragen aan goede zorg. Bekijk ze kritisch en bepaal welke geschrapt of gewijzigd mogen worden met de toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’. Het team stelt vast hoe medewerkers bepaalde registraties ervaren. En wie een rol kan spelen om deze registraties aan te pakken. 


Lees meer

Aan het einde van een (nieuws)bericht kan je de lees meer widget toevoegen. Daar kan je interne en externe links toevoegen. 
Ga naar het widget-icoontje --> zoek op lees meer --> gebruik de gehandicaptensector lees meer widget 

Vul de titel in, de omschrijving van de link en de link zelf.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.