Leidraad Oud en Gelukkig

De leidraad Oud en Gelukkig geeft een overzicht van kennisproducten met betrekking tot de ondersteuning van ouderen met verstandelijke beperkingen. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen. De leidraad is zowel offline als online te gebruiken.

De leidraad is gebaseerd op de Toolkit Ouderen van de VGN en bouwt voort op het project Ouderen in het Vizier fase 1.

OIV-leidraad-ouderen-visier-pdf

Voor wie?

De leidraad is voor directe begeleiders, stafmedewerkers, behandelverantwoordelijken, ondersteuners in de langdurige gehandicaptenzorg en alle anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van ouderen met verstandelijke beperkingen.

Leeswijzer

Binnen de doelgroep ouderen met verstandelijke beperkingen zijn diverse subgroepen: vitale ouderen, ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag, ouderen met ernstige meervoudige beperkingen, ouderen met psychogeriatrische problematiek, ouderen met ernstige lichamelijke beperkingen. Per doelgroep is er een lijst met kennisproducten beschikbaar.

Alle kennisproducten worden ingeleid door een casus met een ondersteuningsvraag. Daarna volgt informatie over: doelgroep, betreffende domeinen van kwaliteit van bestaan, toelichting op het kennisproduct, ervaring met het product en informatiebronnen. De rechterkolomblokken op de website navigeren je naar het kennisproduct van jouw voorkeur. Ter ondersteuning is een ook een kader met een alfabetisch overzicht van alle kennisproducten binnen deze leidraad en een literatuuroverzicht.

Feedback

Graag horen wij wanneer er op- en aanmerkingen of aanvullingen zijn op de leidraad en/of de kennisproducten. Door samen kritisch te zijn kan de leidraad verder worden ontwikkeld. Wil je feedback met ons delen? Vul hier het formulier in.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...