Toon zoekbalkToon menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Boek 'Ga toch weg'

Ga toch weg! is een boek dat elke hulpverlener van mensen met hersenletsel nieuwe inzichten geeft in het onderlinge contact. Daarnaast helpen de interventies je om het leven van de cliënten opnieuw vorm te geven.
boek-hersenletsel-ga-toch-wegEen jaar na het oplopen van hersenletsel heeft de helft van de mensen geen of beperkt ziekte-inzicht. Dat betekent dat hun omgeving belemmeringen in hun functioneren ziet maar dat zij zelf geen problemen ervaren.

In het boek Heb ik een probleem dan? (2009) beschreef Arno Prinsen drie typen cliënten:
  • de voorbijganger
  • de zoeker
  • de klant
Alle drie de cliënten hebben ziekte-zicht, maar er zijn onderlinge verschillen. Het boek Ga toch weg! is een vervolg op het boek Heb ik een probleem dan? In het nieuwe boek krijg je antwoord op de vraag hoe je als hulpverlener aansluit, waardoor een behandeling of begeleiding meer effect heeft.  

Arno Prinsen ontwikkelde samen met Maastricht University het instrument SADL-3. Daarmee maak je een inschatting van de mate van ziekte-inzicht van een cliënt met hersenletsel. In Ga toch weg! legt hij uit hoe je verschillende typen cliënten kunt benaderen zodat je zo goed mogelijk bij hun wensen aansluit.

Bestellen van het boek

In dit boek vind je praktische tips en interventies, zoals gevoelsreflecties, het ABC-schema, doelkaarten en gedragssuggesties. Het boek kost 19,95 euro (exclusief verzendkosten) en is verkrijgbaar via Bol.com

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.