Oproep: Ken jij een hulpmiddel voor meer vrijheid in de zorg?

alternatievenbundel-vilans-kennisplein-gehandicaptensector-download

 -  De Alternatievenbundel voor meer vrijheid in de zorg is een succes. Daarom wil Vilans de inhoud gaan aanscherpen en vernieuwen. Help jij mee?

alternatieven-bundel-vrijheid-zorg-vrijheidsbeperking(PDF)

In de huidige Alternatievenbundel staan ruim 80 succesvolle alternatieven. Dat zijn er ruim 20 meer dan in de allereerste versie. In de loop van de tijd is de bundel aangevuld met een aantal technologische oplossingen zoals bijvoorbeeld het gebruik van navigatie om cliënten zelfstandiger op pad te laten gaan.

Soorten alternatieven

Soms bestaan alternatieven uit simpele materiële goederen die je overal kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan een nachtlamp om onveilige situaties te voorkomen. Soms gaat het meer over omgang en tegemoet komen aan de voorkeuren van een cliënt. Denk daarbij aan het gebruikmaken van muziek of het creëren van een huiselijke omgeving. Soms is het iets heel simpels waar je maar net op moet komen en soms moeten verschillende producten gecombineerd worden om een goed alternatief te zijn.

alternatieven-alternatievenbundel-zorg-vrijheid-gehandicaptenzorgWaar ben jij enthousiast over?

Heb jij goede ervaringen met een alternatief dat leidt tot meer vrijheid in de zorg? En weet je dat dit alternatief nog niet is opgenomen in de huidige alternatievenbundel? Laat het weten aan Erik via E.Breebaart@vilans.nl of Femke via F.deWit@vilans.nl. Je kan ook een reactie plaatsen onder dit artikel onder vermelding van je naam en organisatie.

Lees meer over vrijheid in de zorg:

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Aantal reacties (2)

  • 15-08-2018
  • Hellen

Nou een groot deel is weggevallen zie ik. Ik zal even mailen voor dat het weer weg valt

  • 15-08-2018
  • Hellen Waterman Kuiper

Ik werk als ergotherapeutin de Vgz bij Cordaan. Daarnaast werk ik ook bij het team zorgdomotica en vind ik het van groot belang om bij te dragen aan meer vrijheid en privacy voor cliënten in de zorg. Zonder dat de veiligheid in het geding is

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...