Dag van het ondersteuningsplan 2018: doe mee en meld je aan!

ondersteuningsplan-ervaring-tips-tools-aanmelden-vraag-oktober

 -  Op dinsdag 16 oktober 2018 organiseren wij de Dag van het Ondersteuningsplan (voor de gehandicaptenzorg). Op deze dag is er volop ruimte voor inspiratie en aandacht voor uitwisseling van ervaringen, praktische tools en methodieken.

ondersteuningsplan-dag-beperking-gehandicaptenzorg

We starten de dag met een plenair programma waarin o.a. Julliane Meijers (Raad van bestuur, Siza) een inspirerend verhaal zal vertellen en Dr. Marjolein Herps de belangrijkste bevinden uit haar onderzoek, waar zij onlangs een mooie internationale prijs mee won, zal toelichten.

Praktische informatie

  • Wanneer: 16 oktober 2018
  • Waar: Colour Kitchen, prinses Christinalaan 1, Utrecht
  • Kosten: 100 euro voor professionals, gratis voor cliënten en verwanten
  • Aanmelden: dit kan via dit inschrijfformulier

Programma

We starten de dag met een plenair programma waarin o.a. Julliane Meijers (Raad van bestuur, Siza) een inspirerend verhaal zal vertellen en Dr. Marjolein Herps de belangrijkste bevinden uit haar onderzoek, waar zij onlangs een mooie internationale prijs mee won, zal toelichten.

Workshops: laat je inspireren

Hierna volgen twee rondes van zes workshops. Tijdens de workshops delen VG organisaties ervaringen over het werken met het ondersteuningsplan: wat werkt wel en wat juist niet? Hoe kan de inbreng van de cliënt en cliëntvertegenwoordiger worden verbeterd? En wat kun je doen om registratielasten terug te brengen? Ook vertellen een aantal organisaties hoe ze tot een passend ondersteuningsplan zijn gekomen. Praktische toolkits en methodieken worden door de deelnemers met elkaar gedeeld. We besteden ook aandacht aan de wijze waarop onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz een rol kan spelen in het ondersteuningsplan en nog veel meer!

Tussen de workshops door is er genoeg gelegenheid om met elkaar te netwerken en kun je genieten van kunst gemaakt door cliënten. Razende reporters zullen op deze dag op zoveel mogelijk plekken tegelijk zijn en hun verslag met iedereen delen tijdens de plenaire afsluiting. We sluiten de Dag van het ondersteuningsplan af met een borrel.

Doe mee en meld je aan

We willen de Dag van het ondersteuningsplan 2018 graag samen met jou beleven en organiseren. Doe je mee? Aanmelden voor het bijwonen van de dag en/of het willen verzorgen van een actieve bijdrage kan via dit inschrijfformulier

Vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze dag? Neem dan even contact op met Esther Vreeken via e.vreeken@vilans.nl of Sabine Timmer s.timmer@vilans.nl.

Lees meer over ondersteuningsplannen:

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...