6 nieuwe projecten van start binnen Gewoon Bijzonder

project-samenwerken-gewoon-bijzonder-kwaliteit-leven-emb

 -  Binnen het ZonMw-programma Gewoon Bijzonder gaan dit najaar 6 nieuwe netwerken van start. Om een indruk te geven, zetten we de projecten voor je op een rij.

Ernstig meervoudige beperking

Drie onderzoeksprojecten zich op mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB):

Verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag

Drie andere onderzoeksprojecten richten zich op mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag:

Nadruk op samenwerking

Binnen de netwerken gaan wetenschappers, professionals in zorg, welzijn en onderwijs, mensen met een (verstandelijke) beperking, hun vertegenwoordigers, mantelzorgers en andere betrokkenen samen aan de slag. Deelname van de doelgroep (of hun verwanten) gaat dus niet alleen om meedoen aan onderzoek, maar om echt mee-onderzoeken. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onderzoeksresultaten, zoals een methode, beter aansluiten bij wat de doelgroep in de praktijk nodig heeft.

Bron: ZonMw

Lees meer op het Kennisplein Gehandicaptensector

Benieuwd naar alles wat er in de netwerken en onderzoeksprojecten gebeurt binnen Gewoon Bijzonder? Bekijk dan regelmatig de netwerkpagina’s van Gewoon Bijzonder op het kennisplein Gehandicaptensector voor de laatste stand van zaken. Naast uitwisseling van informatie op het kennisplein, organiseert het Kennisplein ook regelmatig bijeenkomsten om waardevolle kennis te delen.

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...