Toon zoekbalkToon menu

Ondersteuningsgroep voor partners mensen met NAH van start 19/08/2015

Zorgen voor een partner met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vraagt om veel energie en inlevingsvermogen. Ondersteuning bij deze zorg verkleint de kans op overbelasting.

NAH niet-aangeboren hersenletsel ondersteuning

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) start daarom vanaf woensdag 9 september een nieuwe ondersteuningsgroep speciaal voor deze mantelzorgers.

Kortdurende ondersteuningsgroep NAH

Deze kortdurende ondersteuningsgroep van vijf bijeenkomsten is bedoeld voor partners van mensen die een herseninfarct of een beroerte (CVA) hebben gehad of voor partners van mensen met Parkinson, Parkinsonisme of Multiple Sclerose (MS).

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over niet-aangeboren hersenletsel en advies over hoe je het beste om kunt gaan met je partner, de ziekte en de situatie. Je staat als mantelzorger centraal, er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Start cursus en aanmelden

De cursus start op woensdagochtend 9 september en omvat vier ochtenden en een terugkombijeenkomst. Kosten zijn 20 euro per persoon. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op de website van StiB Breda.

Bron: bredabuurt.nl

Lees meer over niet-aangeboren hersenletsel

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.