Toon zoekbalkToon menu

Naschoolse opvang voor kinderen met en zonder beperking 30/12/2015

Zorgorganisatie Cello en Kanteel Kinderopvang gaan samenwerken om kinderen met en zonder beperking samen te begeleiden en laten spelen. Deze week startte een nieuwe buitenschoolse opvang (bso) in kindcentrum Meerlaer Rosmalen waar kinderen met en zonder beperking of ontwikkelingsachterstand voortaan na school samen ontspannen of verder spelen.

 

Samen spelenBestuurders en kinderen van de bso-groepen van Cello en Kanteel Kinderopvang zetten dinsdag een een handtekening in de vorm van een handdruk op een speciaal ontworpen bord. Met deze samenwerking willen de organisaties het mogelijk maken dat alle kinderen in hun eigen omgeving gebruik kunnen maken van reguliere, passende kinderopvang.

De nieuwe groep in het kindcentrum Meerlaer heet Meerklank en is een samenvoeging van bestaande groepen van de organisaties. De benadering van alle kinderen heeft als kenmerk: gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig.

Van elkaar leren

Pedagogisch medewerkers van Kanteel en begeleiders van Cello werken samen in de begeleiding en krijgen zo de kans van elkaar te leren. Voor de kinderen met een beperking betekent de nieuwe opvang dat hun traject in de specialistische zorg wordt verkort en dat die zorg zo licht mogelijk kan zijn.
Andere gebruikers van Meerlaer zijn basisschool de Masten, orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaard (ook van Cello) en ’t Trefpunt. In de toekomst wordt gekeken op welke locaties de samenwerking zich nog verder kan uitstrekken.

Bron: Klik

Meer weten?