Toon zoekbalkToon menu

Spirit2Work, hersenletsel en tóch een baan 07/01/2015

Spirit2Work is een jonge onderneming die jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), bemiddelt en ondersteunt naar een toekomstbestendige arbeidsplaats. Wouter en Harrie de Loos zijn eigenaars en richtten de onderneming op.

Waarom Spirit2Work

Wouter en Harrie hebben een dochter/zus die zeven jaar geleden werd aangereden door een te hard rijdende scooter. Ze kreeg een zware hersenbloeding en hield daar NAH aan over. Ze merken dat het voor haar erg moeilijk is geschikt werk te vinden, net als voor veel jongeren met NAH. Met Spirit2Work willen ze daar iets aan doen.

Social media beheer door jongeren met NAH

Spirit2Work wil de jongeren aan het werk helpen door ze in een passende werkomgeving social media werkzaamheden te laten uitvoeren voor opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers zijn zo Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO) en hebben de mogelijkheid om tegemoet te komen aan het gedachtegoed van de Participatiewet. Daarnaast wil de onderneming zelf jongeren opleiden als jobcoach, zodat de jongeren ondersteund worden door ervaringsdeskundigen.

Financiering  

Spirit2Work wil beginnen door vijf jongeren een passende arbeidsplaats te bieden. Hiervoor is minstens € 15.000,- nodig. Spirit2Work heeft hiervoor hulp nodig van investeerders. Je kunt meefinancieren hoeveel je wilt. Er staan leuke tegenprestaties tegenover die je vanaf €35,- ontvangt. Investeren kan ook zonder een tegenprestatie en vanaf €1,-. Van investeringen zonder tegenprestatie houdt Spirit2Work meer geld over. Zo kunnen ze nog meer jongeren en jong-volwassenen met NAH helpen. Op de website doorgaan.nl (externe link) lees je meer over het initiatief en hoe je mee kunt helpen.