Toon zoekbalkToon menu

Dien een zorggebouw in voor de Hedy d’Ancona-prijs 21/07/2015

Na drie succesvolle edities in 2010, 2012 en 2014 organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur 2016. De prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorg waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen.

Hedy d'Ancona prijs - gehandicaptenzorg

De Hedy d’Ancona-prijs wil de kwaliteit van zorggebouwen in al haar facetten verbeteren. De prijs is een middel om aandacht te vragen voor de mogelijkheden om de omgeving van mensen die zorg ontvangen en verlenen aanzienlijk te verbeteren. Het is van groot belang dat hoogwaardige architectuur binnen de veranderende zorgopgave op de agenda staat en dat (nieuwe) zorgconcepten en huisvesting elkaar versterken.

Inzenden tot 30 september 2015

Iedereen kan een project voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, zorgprofessionals, zorgondernemers, particuliere initiatiefnemers, corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en gebruikers. Het kan gaan om nieuwbouw, herbestemming, renovatie van een gebouw of om een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen, waarvan minimaal één gebouw is voltooid. Aanmelden en inzenden kan tot 30 september 2015 via het aanmeldformulier op de website.

Jury

Reimar von Meding is juryvoorzitter. De andere leden zijn: Pieter Duif (UMC Utrecht), Ernst van der Hoeven (EDVH studio for urban landscape), Rob Hoogma (SiZa), Machteld Huber (Institute for Positive Health) en Masi Mohammadi (HAN/TUe).

Hedy d'Ancona

De prijs draagt de naam van Hedy d'Ancona, die als minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) verantwoordelijk was voor het opzetten van het succesvolle rijksarchitectuurbeleid. Zij is ruim vijfentwintig jaar actief betrokken bij het bouwen voor de zorgsector.

Meer nieuws uit de gehandicaptenzorg

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.