Toon zoekbalkToon menu

Internationale prijs voor sportproject voor mensen met NAH 22/10/2015

Het programma ‘Meet me @ the gym’ waarbij mensen met niet-aangeboren hersenletsel worden gestimuleerd in beweging te komen, heeft internationale erkenning gekregen. Het project kreeg de International Sustainability Award, als voorbeeld van een duurzaam, effectief en wereldwijd inzetbaar project voor sport en bewegen.

beweging vrouw

In beweging blijven na revalidatietraject

Het project is een samenwerking tussen de Hersenstichting, Edwin van der Sar Foundation en uitvoerder Fit!vak. De focus ligt op het inventariseren van wat er nog mogelijk is in mobiliteit. Veel mensen vallen in een gat nadat zij intensief zijn begeleid in een revalidatiecentrum.

Meer aandacht voor de rol van sport

Oud-voetballer Van der Sar droeg de prijs op aan de deelnemers van ‘Meet me @ the gym’ vanwege hun inzet en enthousiasme om na een herseninfarct of ongeval in het fitnesscentrum te komen werken aan mobiliteit en zelfvertrouwen. 'Het is zo belangrijk dat er meer aandacht komt voor de rol van sport en bewegen bij revalidatie en re-integratie van deze grote groep mensen', aldus Van der Sar.

De initiatiefnemers hopen dat huisartsen en revalidatieartsen zich nog bewuster zullen worden van het belang van een doorverwijzing naar ‘Meet me @ the gym’ als de revalidatie is afgerond. Zij streven naar een landelijke dekking van het project, zodat deelnemers dichtbij hun huis begeleid kunnen worden.

Bron: Hersenstichting

Lees verder