Toon zoekbalkToon menu

Inspiratiedag bij Tragelzorg 01/08/2016

Begin juli lieten medewerkers van Tragelzorg zich opsluiten in een escaperoom om zelf aan den lijve te ondervinden wat het is om in je vrijheid beperkt te worden. 'Ik werd er helemaal raar van dat ik mijn neus niet kon krabben terwijl ik jeuk had,’ vertelt een begeleider, ‘en ik vond het bijzonder om zo te ervaren.'

Ook 3 bewoners hebben meegedaan met een escaperoom sessie, en kregen de rol als begeleider. Opvallend hierbij was dat zij erg snel snapten waar de oplossingen voor de cliënt te vinden waren.

Inspiratiedag bij Tragelzorg

Inspiratiedagen

De escaperoom was onderdeel van de inspiratiedag Samen op weg naar vrijheid. Een dag lang gingen medewerkers van Vilans met allerlei medewerkers, maar ook met cliënten van Tragelzorg op een inspirerende manier aan de slag met het thema vrijheid.

Naast de escaperoom werd er onder andere een spiegelgesprek met bewoners, een pubquiz en een Lagerhuisdebat georganiseerd.

Monique Elegeert, manager bij Tragelzorg over deze dag: 'Een inspirerende dag waarin we met elkaar veel uitgewisseld hebben over het thema. We gaan door op de ingeslagen weg naar het vergroten van vrijheid voor onze bewoners.'

Samen op weg naar vrijheid

De organisatie van inspiratiedagen is 1 van de activiteiten van het project Samen op weg naar vrijheid waarmee Vilans zich inzet voor meer vrijheid voor cliënten en medewerkers in de zorg.
Tragelzorg was de eerste organisatie actief in de gehandicaptenzorg die hieraan meedeed. Eerder hielden wij inspiratiedagen bij Humanitas, Frankenland, CuraMare en Patyna.

In totaal organiseert Vilans tot en met het voorjaar van 2017 tachtig  inspiratiedagen bij verschillende organisaties in de gehandicapten- en de ouderenzorg. Organisaties kunnen zich nog (kosteloos) aanmelden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de inspiratiedagen of wil je jouw organisatie aanmelden? Dat kan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.