Toon zoekbalkToon menu

Twee muzikale ambassadeurs voor de Hersenstichting 01/12/2016

De Hersenstichting heeft twee nieuwe ambassadeurs: zanger Stef Bos en Willem Philipsen, de ex-gitarist van Anouk, Postmen en Soulvation die door een herseninfarct op zijn 23ste zijn succesvolle carrière als professioneel gitarist moest beëindigen.

Stef Bos en Willem Philipsen ambassadeurs Hersenstichting

De Hersenstichting vroeg Stef Bos en Willem Philipsen ambassadeur te worden naar aanleiding van hun eerdere betrokkenheid bij het werk van de stichting. Stef Bos schreef een speciaal lied 'Onbereikbaar Dichtbij' voor de Tv-uitzending ‘Geef om je hersenen’ van omroep Max in mei van dit jaar. Willem Philipsen is in 2016 een aantal keren gastspreker geweest op gratis publiekslezingen Het Fitte Brein die door de onder andere door de Hersenstichting georganiseerd worden. Ook gaf Willem Philipsen een lezing op Lowlands dit jaar. Hij vertelde daar over zijn strijd naar herstel.

Hersenen en muziek

Twee muzikale ambassadeurs dus. Dat past extra goed als je weet dat hersenen en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Muziek stimuleert de hersenen; het maakt emoties los, zoals euforie of troost. Maar het kan ook herinneringen losmaken, zelfs wanneer we oud en dement zijn. Wanneer we muziek horen, gaan we vaak automatisch bewegen. Ook beweging is goed voor onze hersenen: het stimuleert de aanmaak van hersencellen en -verbindingen en zorgt voor een verbeterde bloedvoorziening.

Muziek wordt regelmatig ingezet als therapie. Bijvoorbeeld om beter te bewegen, beter te communiceren of om beter te herinneren bij mensen met een hersenaandoening.

Bron: de Hersenstichting

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Yvonne vd Grinten-Engels 4/3/2021

Ook ik ben getroffen door een herseninfarct ik ben celliste en door mijn linkszijdige verlamming kan ik geen cello meer spelen ik zing nu in een koor


Mike Harbers 23/9/2020

Ik oefen al 2 jaar gitaarspelen ivm traumatisch hersenletsel en het vermindert de hoofdpijn maar sinds kort bezit ik een zeldzame,in uitstekende conditie verkerende saxofoon King s-20 type King 66 Silver Sonic,bouwjaar 1969.ik zou mij graag willen aanbieden om in aanmerking te komen voor een sponsorschap en training voor ambassadeur,hopende op een reactie,met vriendelijke groet michiel harbers,Javakade 224 1019RX Amsterdam 0633657168