Toon zoekbalkToon menu

Boekpresentatie over pubers met ernstige meervoudige beperkingen 08/02/2016

Op dinsdag 16 februari presenteert Amerpoort het boek Pubers laten van zich horen. Over jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Dit 3e boek in de serie Amerpoort Werkt is geschreven door gedragsdeskundigen Harriët Schoenmakers en Nadi de Vos-Dijkslag. Zij werken veel met jongeren met ernstige meervoudige beperkingen en onderzochten hoe het zit met puberteit bij deze doelgroep.

emb puberOuders en begeleiders hebben veel vragen. Welke veranderingen vinden er plaats tijdens de puberteit? Wat merken de jongeren er zelf van? En hoe gaan ouders en professionals ermee om? In het boek komen thema's aan de orde als lichaam en seksualiteit, gedrag en emoties.

Verkennend onderzoek

De publicatie Pubers laten van zich horen, biedt een eerste aanzet tot beantwoording van vele vragen op basis van verkennend onderzoek. Tot nu toe is over dit onderwerp weinig bekend. De wetenschap houdt zich vooralsnog niet bezig met het onderwerp en zorgorganisaties hebben meestal geen beleid op dit gebied. Het ontwikkelen en delen van kennis is een van de speerpunten van Amerpoort.

Naast een korte presentatie van het boek zal ook Mia Nijland, coördinator Landelijk Platform EMG, een bijdrage leveren op 16 februari.

Online aanmelden voor de boekpresentatie.

Locatie: Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn,
Datum en tijd: dinsdag 16 februari 2016 om 15.00 uur

Meer over ernstige meervoudige beperking