'Professor Kees Braun slaat de spijker op zijn kop', zegt Albert Colon, hoofd epilepsiechirurgie-programma ACE-Kempenhaeghe/MUMC, locatie Kempenhaeghe. Het belang van het uitzoeken van de mogelijkheid van epilepsiechirurgie is niet te onderschatten omdat het een van de weinige mogelijkheden tot genezing KAN bieden. Zowel bij kinderen als bij volwassenen.
Uitstekende resultaten
In ACE-Kempenhaeghe/MUMC wordt gelukkig het hele scala aan onderzoeksmogelijkheden aangeboden, sommige delen intern, sommige in goed overleg met de meest gerenommeerde andere centra in Nederland. Die nationale collegiale samenwerking maakt Nederland in positieve zin erg bijzonder én levert ook internationaal bezien uitstekende resultaten op. En daar mogen we trots op zijn!
Neuroloog/klinisch neurofysioloog Louis Wagner: “Ook bij volwassenen met aanhoudende aanvallen, ondanks enkele pogingen met medicatie, is analyse naar de mogelijkheden van epilepsiechirurgie geïndiceerd. Het komt nog steeds te vaak voor dat patiënten pas na meer dan tien jaar (soms zelfs meer dan 30 jaar) naar Kempenhaeghe worden verwezen met de vraag of epilepsiechirurgie mogelijk is. “
Luister het interview terug (vanaf 16:23 minuten)
Bron: Kempenhaeghe
Meer over epilepsie