Toon zoekbalkToon menu

Wat doet jouw organisatie om beweging bij EMB te stimuleren? 23/02/2016

Hierbij doen we nog een laatste oproep om bij te dragen aan de inventarisatie van mooie voorbeelden uit de praktijk: ‘Motorische activering van personen met (zeer) ernstige verstandelijke, visuele en motorische beperkingen’

EMB Begeleider Er zijn tot nu toe al vele mooie praktijkinitiatieven van klein tot groot op het gebied van bewegen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) gedeeld. Wat doet jouw organisatie om personen met EMB in beweging te brengen? We doen een oproep aan begeleiders van deze doelgroep om mee te doen aan dit onderzoek.

Ontwikkeling interventie voor motorische activering

Het onderzoek is een eerste stap binnen een groter onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling en implementatie van een interventie voor motorische activering van de genoemde cliëntgroep.

De onderzoekers willen daarbij aansluiten bij kennis en initiatieven die al bestaan binnen de huidige praktijk. Ze zijn daarom eerst op zoek naar wat er binnen welke zorgorganisaties voor de motorische activering van deze specifieke doelgroep al wordt aangeboden, en wat er werkt, wanneer, hoe en waarom.

Zij zijn daarbij op zoek naar zowel beweegprogramma’s als ‘losse’ beweegactiviteiten.

Oproep aan begeleiders om mee te doen aan het onderzoek

  • Ben je werkzaam binnen een zorgorganisatie voor de beschreven doelgroep? 
  • Vind je het belangrijk dat er meer kennis komt over hoe, waar, wanneer en in welke mate deze doelgroep motorisch (meer) geactiveerd kan worden?
  • Heeft jouw zorgorganisatie al mooie initiatieven op het gebied van motorische activering?

Dan kun je meehelpen door de vragenlijst in te vullen!

Samenwerkingsverband

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Basiseenheid orthopedagogiek (Dr. Annette van der Putten), Hanzehogeschool Groningen, afdeling Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing (Dr. Aly Waninge) en zorgorganisaties van o.a. Koninklijke Visio en Bartiméus.

Vragen over het onderzoek?

Voor meer informatie of vragen, stuur een e-mail naar Leentje van Alphen: h.j.m.van.alphen@rug.nl of bel 050-3633146.

Lees meer over ernstig meervoudige beperkingen