Toon zoekbalkToon menu

64% oneens: ‘Als ik zie dat er geplaagd wordt laat ik dat de cliënt zelf oplossen’ 16/09/2016

Bij het Kennisplein horen we graag jouw mening. Dit keer ging het over pesten en plagen. Want wat vind jij? Mag een beetje plagen best, of grijp je in?

Poll over pesten in de gehandicaptenzorg

Met 33 stemmen is 64% van de stemmers het oneens met de stelling en 36% eens. Dat zijn te weinig stemmen om een harde conclusie uit te kunnen trekken, maar toch kun je zeggen dat er verschillend gedacht wordt over hoe je als begeleider met plaag/pest-situaties omgaat.

{kgs20_toon_poll(70526)}

Om zelf het verschil te zien tussen plagen en pesten kun je dit praktische rijtje met punten afgaan.

Wat vind jij?

Je kunt nog steeds je mening laten horen over de stelling! Dat doe je onderaan deze pagina.

Week tegen Pesten

Wist je dat het deze week de Week tegen Pesten is? Je vindt daarom op het Kennisplein de feiten en cijfers over pesten en verstandelijke beperking. En de komende week elke dag iets nieuws.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Anna Paalman 7/4/2021

Ik ben Anna en ben ook autist.
Ik ging dit artikel lezen om dat ik weet dat als je niet het zelfde bent als de persoon gewild heb word je gepest en alleen maar om dat je verschild met wie je bent of als je als enige meid maar in een rok loopt of als je als jonge roze kleding draagt of als je niet blank bent of je bent niet hetero sexuel,ik ben zo zwaar tegen pesten en uitsluiten en discriminatie.
Het valt mij op ook dat mensen met een verstandelijke beperking en wat voor handicap je er naast heb meer gepest word dan een niet gehandicapt kind en zelfs als je als autist volwassen word word je stom aangekeken of gaan mensen je zonder reden zomaar aanraken of duwen als je in de rij moet staan om de bus of tram in te komen,de rest gedraagt zich maar een persoon om dat er een hetero stel te dicht voor mijn zicht zoende en bijna tegen mijn aan leunden en misschien zagen zei mij zoende lesbiennes die ik op mijn tas heb wel en dat het stel het daarom deed vermoed ik,zei ik iets van en blijkbaar moest ik mijn mond houden van een mede reiziger en dacht ze effe mijn te grazen te nemen toen ik een kaartje bij de bus chauffeur kocht en de rest bleef netjes achter mij wachten zei ze op een wilde toon sorry hoor en ze ging ruw tegen mijn rug schurend langs lopen,maar daarna greep ik haar met mijn woorden terug en ook hele koude enge blikken vertoonde ik naar haar waar door ze wit weg trok en mopperde ook wat zijn veel mensen irritant naar mij zeker vanwege mijn handicap he vroeg ik op kat toon.
Toen betrok haar gezicht nog erger
En in de tram vandaag nog zonder reden werd ik aangeraakt en ging degene achter mij een jonge meid mij met haar voeten tegen mijn trappelen en ik zei er wat van zat je mij aan te raken niet aan mij zitten,toen ging ik op de bank eentje opschuiven en vervolgens op een stoel in de tram schuin tegen over haar zitten zo dat ik haar met enge koude ogen kan aankijken en haar direct op de donder geven.
Door op felle toon te zeggen jij raakte mij aan net he?,zodict ga ik ook aan jou zitten als jij mij nog een keer zonder reden aanraakt om mij uit te proberen zodirect met uitstappen en ze durfde mij niet meer om te pesten aan mij te zitten
Daarna vervolgens nog een meid van 14 probeert op een irritante manier aandacht te trekken.
Door de Corona is zijn mijn hersenen in de war en ben een tijd er over heen gegroeid en kon ik eindelijk voor mij zelf opkomen en nou is de weerbaarheid en moed door de crisis iets verstoord,maar ik vertrouw er op dat het terug komt en merk het al ietsjes nu.
En zeg tegen mij zelf en ook de anderen die mogelijk voor zich zelf op kunnen komen zet hem op als je heel gevoelig bent en het echt niet meer pikt van een ander dan mag je dat laten zien wand als je het laat zien en je hebt een iemand die je held of heldin is dan de kracht daar van overnemen en dan kan je er over heen groeien.