Toon zoekbalkToon menu

Arie Boomsma helpt cliënten met arbeidshandicap aan werk 13/09/2016

TV-serie 'Kitchen Impossible' laat zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. Arie Boomsma presenteert dit programma waarin chef Robert Kranenborg acht jonge mensen met diverse beperkingen opleidt voor een baan in de horeca.

Kitchen impossible beperking

MEE NL werkt samen met zorgorganisatie Philadelphia en televisieproducent Vincent TV Producties aan een televisieserie waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca.

Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef.

Vooroordelen mensen met een beperking

Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan: ze kunnen weinig, zijn lastig, hebben veel begeleiding nodig en zijn vaak ziek. En dat terwijl het hebben van een baan zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij.

Met juiste ondersteuning veel mogelijk

Angelika Herben, programmamanager participatie en arbeid en namens MEE NL betrokken bij de serie, legt uit waarom MEE aan het programma meewerkt: “We willen aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.”

Kitchen Impossible: Net5, vanaf woensdag 30 november wekelijks om 21.30 uur

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.