Toon zoekbalkToon menu

Verbetertraject ‘Zorg zelf voor meer vrijheid’ 13/11/2017

Binnen één jaar meer vrijheid voor cliënt en medewerker realiseren. Dat kan met het verbetertraject ‘Zorg zelf voor meer vrijheid’. Het traject is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die willen werken aan meer vrijheid. Het plan biedt structuur en zit vol met handige tools en tips voor een verbetertraject van een jaar.

inspiratiebox-vrijheid-campagne

Het traject

  • Het traject bestaat uit een goede voorbereiding en 4 fasen.
  • In de eerste fase, de analysefase, wordt duidelijk waar de nadruk van het verbetertraject ligt voor jouw organisatie. De ene organisatie richt zich bijvoorbeeld meer op het vergroten van kennis. De andere organisatie richt zich meer op het betrekken van cliënten en familie om de vrijheid te vergroten.

Inspiratiebox

Naast de tools om te werken aan meer vrijheid, is er een inspiratiebox voor zorgmedewerkers. In deze inspiratiebox vind je meer dan 30 hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het werken aan meer vrijheid voor cliënt en zorgmedewerker: filmpjes, e-learnings, trainingen, posters, spellen, analyse-instrumenten, lespakketten en creatieve veranderaanpakken.

 Download de toolkit ‘Zorg zelf voor meer vrijheid’

Samen op weg naar vrijheid

Dit traject hoort bij het project ‘Samen op weg naar vrijheid’. Het doel van het project is meer vrijheid voor cliënt én zorgmedewerker. Via dit project worden zorgorganisaties en zorgprofessionals gestimuleerd en gefaciliteerd om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.