Toon zoekbalkToon menu

Innovatie-impuls

Online workshop: Zelf koken met de Kookapp 18/11/2021

“Kunnen we het makkelijker maken om lekkere en gezonde recepten te kiezen, kopen en bereiden?” Deze vraag staat voor zorgorganisaties Amerpoort en Reinaerde centraal, binnen het project de Innovatie-impuls. De technologie die ze daarbij inzetten is de Kookapp. Wil je weten hoe leuk en eenvoudig het is om met de Kookapp te koken? Meld je dan aan voor de gevarieerde online workshop waarin je de app leert kennen en ervaringen van gebruikers hoort.


Wat is de Kookapp?

De Kookapp is een gratis app op je telefoon of tablet, geschikt voor mensen met een licht verstandelijke beperking, waar lekkere en gezonde recepten in staan. Stap voor stap zie je, onder andere met filmpjes, heel duidelijk hoe je de maaltijd klaarmaakt. De recepten zijn ontwikkeld volgens de normen van het Voedingscentrum, dus je kookt niet alleen heel lekker en makkelijk, maar ook gezond. 

Schijf je in voor de workshop

Bekijk het hele programma van het Volwaardig Leven congres

"Zie je wel dat ik kan koken?"

Joke Boon, culinair schrijver en receptontwikkelaar: “Vanuit mijn expertise ben ik zijdelings betrokken bij de appontwikkeling. Daarnaast heb ik twee keer met cliënten van Amerpoort en Reinaerde gekookt, met behulp van de Kookapp. Daar schreef ik columns over in de Trouw.”

“Eten en zelf koken betekent zorgen voor jezelf. Onder mensen met een licht-verstandelijke beperking is, net als in heel Nederland, sprake van overgewicht. Door zelf te koken heb je meer invloed op wat je eet dan bij kant-en-klaar maaltijden. Bovendien is zelf koken goedkoper én het vergroot het gevoel van eigenwaarde.” 

Dat ervaarde Joke zelf tijdens het koken met cliënten van Amerpoort en Reinaerde. “Annie en Jan kookten voor het eerst met de Kookapp, dat was een nieuwe en spannende ervaring. Na het koken zaten we samen aan tafel te eten. Ik vroeg aan Annie ‘Ben je nu niet heel trots op jezelf?’ Ze begon te stralen én te huilen. ‘Zie je wel. Ze zeggen dat ik niet kan koken, maar ik kan het wel!’ Dat was een veelzeggend moment. Met een klein beetje hulp kunnen mensen veel meer dan je misschien in eerste instantie denkt.”

Schrijf je in voor de workshop en ervaar het zelf

Om jou te laten ervaren hoe leuk en eenvoudig het is om met de Kookapp te koken, organiseren Annette Barreveld en Maartje Neefjes van Reinaerde een online workshop, tijdens het Congres Volwaardig Leven op 29 november. Onder begeleiding van hen ga je de Kookapp verkennen en krijg je uitleg over hoe hij is gemaakt en hoe hij wordt ingezet. Het is handig als je de Kookapp van tevoren alvast op de telefoon of tablet downloadt. Dat kan via de Google Playstore of de Apple App-store.

 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.kennispleingehandicaptensector.nl]