Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Winnaars Anton Došen- en Jan van der Kruisprijs vertellen: "Kippenvel!" 16/05/2017

Op 20 april zijn tijdens het symposium van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo Tilburg University) de Jan van der Kruis Innovatieprijs en de Anton Došen Scriptieprijs uitgereikt. Hoe was dat voor de prijswinnaars en wat zijn hun plannen?

 

Beide prijzen zijn gekoppeld aan de werkplaats onder leiding van prof. dr. Petri Embregts. Ilse van Assen en Marion Jongerius wonnen met de emotieapp GetGrip de Innovatieprijs. Jolien Rheiter won met haar scriptie over seksuele ontwikkeling de Scriptieprijs.

GetGrip EmotieApp

Jan van der Kruis prijs
Ilse van Assen en Marion Jongerius ontvangen de Jan van der Kruis Innovatieprijs

Ilse en Marion: "Op 20 april hebben wij, tijdens het symposium van de  Academische Werkplaats de Jan van der Kruis innovatieprijs in ontvangst mogen nemen. Wat was het spannend om naast de twee andere innovatieve ideeën, Straatwijzer en Zintuigelijke verhalen genomineerd te zijn."

"Zeer overdonderd, trots en blij waren wij op het moment dat de EmotieApp GetGrip unaniem werd benoemd als winnaar. Het aanhoren van het juryrapport bracht ons kippenvel. Het in ontvangst mogen nemen van deze prachtige prijs geeft bevestiging dat ons proces ook door anderen gewaardeerd wordt. Dit geeft een enorme boost om GetGrip verder door te ontwikkelen en op de markt te zetten voor mensen die meer grip willen krijgen op hun emoties en gedrag. Bedankt aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. We hebben een onvergetelijke dag gehad en genieten nog volop na."

Anton Došen Scriptieprijs

Anton Dosenprijs 
Jolien Rheiter wint de Anton Došen Scriptieprijs 2017 met haar scriptie over seksuele ontwikkeling

Jolien: "Enorm verrast, zeer vereerd en vol trots heb ik de Anton Došen Scriptieprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. Jeetje, wat was het spannend om met de twee andere, zeer gewaardeerde nominaties te wachten op de uitslag. Alleen genomineerd zijn is al een enorme eer en ervaring!"
 
"Ik roep iedereen die onderzoek heeft gedaan naar mensen met een verstandelijke beperking met psychopathologie en/of gedragsproblemen op zich in te schrijven. Alleen het feit dat je onderzoek gelezen wordt door een vakkundige jury is al een waardering voor alle inspanningen die je hebt geleverd. Mocht je genomineerd worden dan wordt je onderzoek voor een breed publiek toegelicht en op papier beschreven. De lovende woorden van de jury en het winnen van de prijs hebben me een enorme boost gegeven. Ondanks dat het onderzoek me bloed, zweet, tranen en een lange adem heeft gekost, was het me dat dubbel en dwars waard."

"Ik ben al eerder gevraagd om met het onderzoek te promoveren. Het overweldigende oordeel van de jury en de winst van deze prijs, geeft me de motivatie om serieus te overwegen om te gaan promoveren. Het wordt tijd dat het onderwerp ‘seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking’ meer bespreekbaar gemaakt wordt. Met behulp van mijn onderzoek hoop ik hieraan een bijdrage te kunnen leveren."

Lees ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.