Toon zoekbalkToon menu

Bewoonster Het Dorp lanceerde onderwijspakket bij Rijn IJssel 20/09/2016

'De zin van het leven, is de zin ín het leven', is het levensmotto van Margreet Bos, de 43-jarige bewoonster van Het Dorp in Arnhem. Maandag 19 september lanceerde Bos bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen haar onderwijspakket voor het mbo en hbo bij haar documentaire Love to Live.

Hoe blijf je ondanks grote tegenslagen toch van het leven houden?

In 1995 raakte Bos verlamd door een aanslag met een granaat in Ethiopië. Van een jong afgestudeerde meid veranderde ze in een zwaar gehandicapte jonge vrouw in een rolstoel. Hoe blijf je ondanks grote tegenslagen toch van het leven houden? Daarover gaat Love to Live waarin Bos samen met de Brabantse theatermaker Karin Bruers op zoek gaat naar het geheim van gelukkig zijn. Bos is een optimistische vrouw die met haar documentaire anderen wil inspireren alles uit het leven te halen wat er in zit, zoals zij zelf ook doet.

Thema’s in de zorg

Rijn IJssel Vakschool Wageningen was nauw betrokken bij de fundraising van Love to Live en wil via deze lancering het onderwijspakket bij het mbo en hbo stimuleren. Stichting Duvelhok ontwikkelde de film en de educatiewijzer. Het onderwijspakket bestaat uit een Educatiewijzer en een dvd met de documentaire Love to Live en beschrijft hoe docenten aan de hand van de documentaire diverse thema’s met hun studenten kunnen behandelen, zoals zingeving, visie op gezondheid en ziekte, vraaggericht werken en regie over het eigen leven. De Educatiewijzer biedt verschillende lessuggesties en opdrachten. Ook is het mogelijk een discussieprogramma met Margreet te boeken onder begeleiding van een facilitator. 

Bestellen

De dvd en educatiewijzer kosten samen 50,00 euro (alleen de dvd 17,50 euro) en zijn te bestellen via projectlovetolive@gmail.com.  Exclusief verzendkosten. Het totale onderwijspakket (dvd, educatiewijzer en discussieprogramma met Margreet Bos) kost 275 euro.