Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

E-learning 'Ondersteunen bij seksualiteit' wint Gehandicaptenzorgprijs 09/11/2016

E-learning: ‘Ondersteunen bij seksualiteit: heel gewoon’, ontwikkeld door zorgorganisaties Cello en Dichterbij wint de Gehandicaptenzorgprijs 2016.

Uitreiking Gehandicaptenzorgprijs

De e-learning biedt begeleiders van mensen met een beperking handvatten en achtergrondinformatie bij het aangaan van het gesprek over seksualiteit. De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de jaarlijkse Kennismarkt.

Gewonnen

De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000,- en een sculptuur van Janneke de Groot. De jury van de liet haar keuze op de e-learning vallen, omdat het onderwerp erg relevant is, terwijl het tegelijkertijd verre van eenvoudig is om erover het gesprek aan te gaan.

E-learning seksualiteit

De e-learning is ontwikkeld door Doret van Lith, opleidingsdeskundige bij Dichterbij en Jolanda van de Ven, opleidingsadviseur bij Cello. Het is gebaseerd op onder andere het Vlaggensysteem van Movisie en Sensoa, een methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren correct in te schatten en gepast te reageren. 

Genomineerden

De overige drie genomineerden zijn:

  • De lesbrief 'Niet-aangeboren hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg' van Kelly Bax, Kitty Jurrius, Iris Goes en Anna Hofstra (InteraktContour en Hogeschool Windesheim Flevoland).
  • De training Levenslef van Marjorie Veneman (MEE Veluwe): een training die leert om jezelf een zogeheten groeimindset aan te meten.
  • Voorlezen-plus van Carla Wikkerman (CCE) en Nelleke Boer (Stichting Raamwerk): een manier van voorlezen aan mensen met een ernstige meervoudige beperking.

De uitreiking van de prijs is via onze Facebookpagina terug te kijken.

Bron: de VGN

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.