Toon zoekbalkToon menu

Vakmanschap

Kinderen van Ouders met een Verstandelijke Beperking willen gezien worden 30/03/2022

Als kind van een ouder met een verstandelijke beperking opgroeien, kan (langdurige) gevolgen hebben. In het project ‘Kennisbundeling over Kinderen van Ouders met een Verstandelijke Beperking’ is daarom kennis door het Trimbos-Instituut en de Denktank KBVO gebundeld.

Tijdens het bundelen van de kennis is er gekeken naar de behoeften van KVBO (Kinderen van Verstandelijke Beperkte Ouders) en professionals die werken met deze doelgroep. De behoeften van zowel KVBO en de professionals komen overeen met elkaar. De behoeften van KVBO zijn onder andere de behoefte aan opgemerkt worden, behoefte aan informatie en aandacht en behoefte  aan ondersteuning. De behoeften van professionals zijn het vergroten van hun deskundigheid en het ontwikkelen van materiaal voor het signaleren van deze groep kinderen. Hierdoor kan de professional een kind van een ouder met een verstandelijke beperking beter signaleren.

Het projectteam heeft op basis van deze kennis lokale en landelijke aanbevelingen opgesteld voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees meer over dit project op de website van het Trimbos-instituut. Daar vind je ook een factsheet van de doelgroep Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders met informatie en adviezen voor (zorg)professionals.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.