Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Binnen blijven op Koningsdag? Dat wordt leuk met deze tips! 26/04/2017

Op 27 april is het feest: Koningsdag! De dag waarop er van alles georganiseerd wordt rondom de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die activiteiten zijn grotendeels buiten, maar wat kun je doen als (lang) buiten zijn niet gaat? We geven je tips om er ook binnenshuis een feestje van te maken.

koningsdag beperking

Maak met z'n allen een Wensboom

Een Wensboom is een grote boom, waar bewoners hun wensen in kunnen ophangen. Dat kan met een houten boom, maar bijvoorbeeld ook op de muur met gekleurd papier.
Lees meer over de Wensboom >

Doe leuke dingen uit het Activiteitenboek

In het Activiteitenboek vind je voorbeelden van activiteiten voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.
Ga naar het Activiteitenboek > 

Maak lekkere, gezonde snacks met de visuele receptkaarten

Met deze recepten voor onder meer bruschetta en smoothies maak je samen gezonde en lekkere hapjes. Op de kaarten zie je met foto's uitgebeeld wat je moet doen.
Ga naar de receptkaarten >

Probeer activiteiten uit de Beweegwaaier

In de Beweegwaaier vind je tips om meer te bewegen. Met leuke activiteiten voor buiten én binnen.
Ga naar de Beweegwaaier >

Ontdek de dromen van je bewoners

In 4 simpele stappen breng je met het werkblad 'Samen ontdekken' samen in kaart hoe je cliënt zijn of haar dromen kan verwezenlijken.
Download het werkblad > 

Speel het spel 'Doe je mee?'

'Doe je mee?' is er nu ook als (gratis) app. Het is een spel waarmee mensen met en zonder een beperking op een leuke manier met elkaar in gesprek gaan over meedoen in de samenleving.
Download de app >

Zelf tips?

Wat doen jij en je cliënten op Koningsdag? Laat het ons weten in een reactie of mail naar info@kennispleingehandicaptensector.nl: misschien breng je je collega's op ideeën!

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.kennispleingehandicaptensector.nl]