Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Gezocht: deelnemers voor het leernetwerk ‘Goede ondersteuning aan mensen met PWS’ 27/05/2019

Wanneer je mensen met het Prader-Willi Syndroom (PWS) begeleidt, heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. De toolkit PWS biedt daarom tips, tools en achtergrondinformatie aan begeleiders. Benieuwd hoe deze toolkit werkt? Doe dan mee aan het leernetwerk!

De toolkit is door Vilans ontwikkeld in opdracht van het Prader-Willi Fonds. Daarnaast hebben professionals en naasten van mensen met PWS eraan meegewerkt. De toolkit is niet alleen voor begeleiders, maar ook voor andere geïnteresseerden geschikt. Een mooi product dus waar ook de collega's van jouw organisatie baat bij hebben. Met het leernetwerk willen we ervoor zorgen dat meer mensen de toolkit gaan gebruiken. Doe je mee?

Wat levert dat op? 

Je leert van andere deelnemers en wisselt ervaringen uit hoe je de toolkit kunt inzetten in je dagelijkse werk. Je wordt geadviseerd over het gebruik en mogelijkheden. Je denkt mee over mogelijke optimalisering van de toolkit en kansen om de toolkit een vaste plek in jouw organisatie te geven. We richten ons er vooral op dat de toolkit straks door begeleiders van mensen met PWS wordt gebruikt.  

Leernetwerk toolkit PWS 

Het leernetwerk start 21 juni en loopt tot maart 2020. In die periode neem je deel aan vier bijeenkomsten. Samen werken we aan twee doelstellingen:   
  1. Gebruiken en optimaliseren van de toolkit: je gaat met de toolkit aan de slag in je eigen werk en deelt je ervaringen tijdens de bijeenkomsten. Op basis daarvan formuleren we adviezen richting het Prader-Willi Fonds hoe de toolkit aangepast en aangevuld kan worden.  
  2. Het blijven gebruiken (borgen) van de toolkit: we onderzoeken samen wat succesvolle elementen en valkuilen zijn om het gebruik van de toolkit in organisaties te borgen. 

Met wie gaan we dit doen? 

We nodigen minimaal 10 deelnemers van verschillende organisaties uit om deel te nemen. Voor deze eerste bijeenkomst zoeken we naasten, begeleiders, behandelaren, teamleiders en/of managers. We zijn blij als je mee wilt doen. Als het je daarnaast lukt om nog een andere deelnemer mee te nemen, is dat helemaal mooi! Zeker als deze deelnemer een andere rol of functie heeft dan jijzelf. Zo zorgen we dat elk perspectief goed wordt meegenomen.   

Wat kost het?  

De deelname aan het leernetwerk en de begeleiding is gratis. De ureninzet van medewerkers is voor rekening van de deelnemende organisaties, of medewerkers nemen deel in hun eigen tijd.  

Hoeveel tijd per bijeenkomst? 

De vier bijeenkomsten zullen zo’n 2,5 á 3 uur duren en zijn op een centrale locatie in Utrecht. Reken per bijeenkomst voorbereidingstijd van ongeveer een uur per deelnemer. De investering binnen de eigen organisatie of werkplek zal te maken hebben met de keuzes die je maakt: waar wil je mee aan de slag en hoe wil je dat gaan doen? 

tip-lampje-gehandicaptenzorgInteresse?  

Neem contact op met Lisa Delmée via l.delmee@vilans.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.