Toon zoekbalkToon menu

Nieuwe kennisbundels gehandicaptenzorg voor onderwijs 23/03/2018

Op het Kennisplein Gehandicaptensector vind je nu een handig overzicht van kennisbundels. Voor leraren, opleiders en (toekomstige) professionals in de gehandicaptenzorg. Twee nieuwe kennisbundels worden momenteel getest: de kennisbundel over Niet-Aangeboren hersenletsel (NAH) en over ouderen met een verstandelijke beperking.

Onderwijs gehandicaptenzorg

In de verzameling vind je kennisbundels en lesmateriaal voor mbo- en hbo-docenten Zorg en Welzijn op een rij. In de bundels vind je actuele informatie over zorgthema's, met bijbehorend lesmateriaal. Ben je docent of praktijkopleider? Gebruik dit materiaal dan in je lessen. Werk je als begeleider? Ook dan zijn deze kennisbundels interessant voor je!

Testen kennisbundels NAH en oudere cliënten

Vilans, VGN en BDM Advies ontwikkelen 4 nieuwe kennisbundels. De eerste twee worden op dit moment getest. Dat zijn de kennisbundels ‘Niet-Aangeboren-hersenletsel (NAH)’ en ‘Ouderen met een verstandelijke beperking’. Test je mee? Je kunt je mening geven in de kennisbundels zelf.

Wil je uitgebreider mee testen? Neem contact op met: Atie Beverdam van BDM Advies via a.beverdam@bdmadvies.nl.

Onderzoek in de gehandicaptenzorgOntwikkeling kennisbundels LVB en EMB voor het onderwijs

De ontwikkeling van de kennisbundels Ernstige Meervoudige Beperkingen (EMB) en Licht Verstandelijke Beperking (LVB) start in mei 2018. Experts vanuit hbo, mbo, werkveld en cliëntenorganisaties denken mee tijdens de ontwikkeling van de kennisbundels en testen ze.

Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg

De 4 nieuwe kennisbundels worden ontwikkeld in het kader van de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’. Daarin maken we ons sterk voor 1 doel: zorgen dat mensen met een beperking een fijn leven hebben. De kennisbundels worden ontwikkeld binnen de actie 'Onderwijs op maat'.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.