Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

95% professionals gehandicaptenzorg vindt kennis delen vanzelfsprekend 02/11/2015

Gehandicaptenzorg kennis delenTwee weken geleden legden we ons panel de volgende stelling voor:

'Kennis delen is een vanzelfsprekend onderdeel van mijn werk'

De reacties zijn eensgezind: 95% is het eens met de stelling. 5% oneens.

Reacties kennis delen

Zo zegt Machteld: "Natuurlijk ben ik het eens met deze stelling. Het delen van kennis met stagiaires, maar ook het leren van de frisse blik van stagiaires, het uitwisselen van ideeën met je collega's, het lezen van van literatuur en het raadplegen van deskundigen. Dat is wat je scherp houdt en beter maakt in je vak. En dat zorgt ervoor dat de zorg voor onze cliënten beter wordt."

En Yvonne: "Kennis delen met collega's of stagiaires is vanzelfsprekend voor mij. Op deze wijze vorm je een krachtig/deskundig team dat de clienten op een goede wijze kan ondersteunen en begeleiden. In het dagelijks werk vraag ik en beantwoord ik!"

Ervaringsdeskundig kennis delen

Ook ervaringsdeskundigen hechten belang aan het delen van kennis. Lèneke vertelt: "Ook als ervaringswerker niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is kennis delen voor mij vanzelfsprekend!"

Kennis delen gaat gemakkelijker als je samenwerkt. Een deelnemer merkt op: "Helaas merk ik in mijn werk, dat doordat wij alleen werken het delen van kennis lastiger is. Het is via computer of papier toch anders dan face to face."

Wat heb jij daarvoor nodig?

Voor het kunnen delen van kennis in je werk zijn bepaalde voorwaarden nodig. Wat heb jij nodig om optimaal kennis te kunnen delen? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina.

Gewoon Bijzonder: het Nationaal Programma Gehandicapten

We stelden ons panel deze vraag in het kader van het Nationaal Programma Gehandicapten: Gewoon Bijzonder. Daarin willen we met actieve kennisuitwisseling zorgen dat mensen met een (meervoudig) verstandelijke beperking (nog) betere zorg en ondersteuning krijgen.

Deelname panel

Het panel is een nieuw initiatief van het Kennisplein Gehandicaptensector en een belangrijke tool in het delen van kennis en ervaring met elkaar.

Ook deelnemen aan het panel? Stuur een mail met als onderwerp 'Deelname panel' en met vermelding van je naam, functie en e-mailadres naar info@kennispleingehandicaptensector.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.