Toon zoekbalkToon menu

EMB in het vizier in de spotlights 29/03/2018

Er is veel kennis beschikbaar in verschillende vormen over mensen met een ernstig meervoudige beperking. Maar deze kennis wordt niet altijd (optimaal) gedeeld. Daar liggen kansen. In de uitvoering van het project ‘EMB in het vizier’ wordt doorlopend gekeken naar de verbinding tussen professionals en verwanten. Om dit te laten zien maakten we drie video’s met als thema: ‘Hoe verloopt de kennisoverdracht tussen verwanten en professional en hoe kunnen zij van elkaar leren?’

In de video’s worden de communicatie uitdagingen tussen verwanten en professionals zichtbaar, maar ook wordt het belang van goede kennisoverdracht belicht. Aan het woord: een begeleider, ouder en een orthopedagoog. Bekijk de video’s: 

1. Begeleider aan het woord

https://www.youtube.com/watch?v=9WtdnO4Lsho

2. Ouder aan het woord

https://www.youtube.com/watch?v=65TU_U4hjbc

3. Orthopedagoog aan het woord

https://www.youtube.com/watch?v=t3_y8Kd9ATo

Over EMB in het vizier

Met het project 'EMB in het Vizier' halen we kennis op uit de praktijk, bundelen deze en maken informatie beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg die met deze doelgroep werken. Dat doen we door het ontwikkelen van een actuele leidraad en door het inrichten van een leernetwerk, dat in het najaar zal starten. Het project is onderdeel van het onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder. Houd de website in de gaten en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het project EMB in het vizier’.

EMB Congres

Op 22 maart vond het EMB Congres plaats.

Gewoon Bijzonder

Het project EMB in het vizier is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.