Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Terugblik 2e leernetwerkbijeenkomst Ouderen in het vizier 30/01/2018

Het thema van de bijeenkomst was ervaringen delen, op verschillende manieren. Deze keer sloten ook de deelnemers van de buitenring aan om inspiratie op te doen.

Zo deelde Henk van Dijk zijn ervaringen als oudere, vertelde KansPlus over dementietafels waar mensen hun ervaringen kunnen delen over dementie, kregen de deelnemers van het leernetwerk een Vlogworkshop om zo hun ervaringen online te delen en deelden de deelnemers hun ervaringen tot nu toe in het leernetwerk door middel van een poster. 

Ervaringsdeskundigheid

gewoon-bijzonder-gb-ouderen-vizier-leernetwerkbijeenkomst-bijeenkomstHenk van Dijk, Wolvega Ervaringsdeskundige LFB, ‘Een gedreven en bewogen verhaal door Henk van Dijk’ - Henk vertelde over zijn leven, hij heeft een mensenleven lang in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking gewoond. Dat het hem gelukt is om uiteindelijk zijn eigen leven te leven is te danken aan zijn innerlijke kracht. In de instelling viel hij al op door zijn mogelijkheden. Maar zijn ontplooiing kwam naar zijn zeggen pas goed vrij toen hij op eigen benen kwam te staan, dit was rond zijn 50e verjaardag. Hij deed in zijn levensverhaal een appél op participatie van mensen met een verstandelijke beperking.

Dementietafels

gewoon-bijzonder-gb-ouderen-vizier-leernetwerkbijeenkomst-bijeenkomstDickie van de Kaa en Sandra Overbeek van KansPlus vertelden over de dementietafels en de wensen & ideeën die er zijn om deze uit te breiden. Verspreid over het gehele land worden dementietafels georganiseerd om in eerste instantie mantelzorgers te helpen met hun vragen die spelen rondom hun naaste met dementie. Zij zijn nu aan het kijken of zij naast het organiseren van de offline bijeenkomsten, zij ook een online ontmoetingsplek kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar de presentatie? Neem hier een kijkje.

Vloggen

gewoon-bijzonder-gb-ouderen-vizier-leernetwerkbijeenkomst-bijeenkomstIn een miniworkshop werden de deelnemers meegenomen in de do’s en dont’s van vloggen. Het is de bedoeling dat elke deelnemer een eigen filmpje gaat produceren, waarmee zij anderen kunnen inspireren. Deze plaatsen we uiteraard op het Kennisplein Gehandicaptensector. Op het Kennisplein zijn al andere mooie vlogs te vinden. Neem hier een kijkje.

Kennismarkt – uitwisselen van ideeën

Tot slot presenteerde de deelnemers hun posters in een interactieve werksessie, waar leernetwerk-leden een kijkje hebben gegeven in hun stand van zaken en gericht feedback werd gevraagd en gegeven. Er werden over en weer gegevens uitgewisseld om de komende tijd weer verder aan de slag te gaan. Bekijk hieronder enkele posters.

ouderen-vizier-gewoon-bijzonder

ouderen-vizier-gewoon-bijzonder-leernetwerkbijeenkomst

ouderen-vizier-gewoon-bijzonder-leernetwerkbijeenkomst

Over de leidraad

De leidraad Oud en Gelukkig geeft een overzicht van kennisproducten met betrekking tot de ondersteuning van ouderen met verstandelijke beperkingen. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen. De leidraad is zowel offline als online te gebruiken.

Leidraad Oud en Gelukkig hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.