Toon zoekbalkToon menu

Volwaardig Leven

Dit kan je verwachten van het Congres #InZo2022 13/05/2022

Maandag 27 juni is het zover: Congres #InZo2022 in Congrescentrum NBC in Nieuwegein. Het congres gaat over innovaties in de gehandicaptenzorg; sociale innovaties en het gebruik van zorgtechnologie. Je kunt volop kennismaken met de mensen achter vele inspirerende voorbeelden.

Ook kun je een aantal vernieuwingen zelf ervaren én gelijkgestemden ontmoeten. Leer van de ervaringen en resultaten van 3 jaar werken met de Innovatie-impuls en laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden uit Begeleiding à la carte. De voorinschrijving is gestart. Meld je aan om van een plek verzekerd te zijn.

Start voorinschrijving  

Dit kan je verwachten van het Congres #InZo2022

Vanaf 23 mei start de aanmelding voor de workshops en lezingen. Dit kan je sowieso verwachten: 
  • Dagvoorzitter Wendelien Wouters neemt je mee langs diverse inspirerende voorbeelden uit de praktijk, verteld door mensen die zelf hebben bijgedragen aan deze vernieuwingen. Zo legt Nina Huijboom (projectleider Zorgtechnologie bij InteraktContour) uit op welke manier het hen gelukt is om succesvol technologie te implementeren, zodat hun bewoners veel meer eigen regie hebben in hun woning. InteraktContour zet nu zelfs de stap naar opschalen, oftewel het breder inzetten van de technologie.
  • Bij Middin weten ze hoe je op basis van cliëntwensen een verandering kunt organiseren. Projectleider Susanne Duijndam vertelt samen met een cliënt hoe de leden van de cliëntenraad de wens om gezonder te eten hebben uitgewerkt tot het succesvolle Ikkookkratje. Daardoor eten nu veel cliënten gezonder en lekkerder!
  • Dat verandering niet vanzelf gaat, dat weten we allemaal. Stefan Verhoeven (directeur Miele) kan je als geen ander vanuit zijn eigen ervaringen en met aanstekelijke humor vertellen over de successen en de hobbels die verandertrajecten met zich meebrengen.
Lees meer over Congres #InZo2022

Praktische informatie Congres #InZo2022

Congres #InZo2022 vindt plaats op maandag 27 juni van 10.00 tot 17.00 uur in Congrescentrum NBC in Nieuwegein. Een deel van het programma bieden we ook digitaal aan. #InZo2022 is een congres van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Academy het Dorp en Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.

 
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.