
In het plan staat wat de Rijksoverheid, gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties de komende jaren gaan doen om Nederland toegankelijk te maken.
Sporen Plan van Aanpak VN-verdrag
Het plan bestaat uit verschillende onderdelen (sporen):
- Participatie: inzet en beloning van ervaringsdeskundigheid;
- Lokaal: lokale inclusie agenda in alle gemeenten;
- Goederen en diensten: aanpak per bedrijfstak;
- Rijk als organisatie: Het Rijk als organisatie en werkgever;
- Rijk als beleidsmaker: beleidsterreinen binnen alle ministeries.
Ervaringsdeskundigheid
Spoor 1, het inzetten van ervaringsdeskundigheid, loopt dwars door de andere sporen heen. Doel is ervoor te zorgen dat overal het principe ‘Niets over ons zonder ons’ wordt toegepast.
Eerste plannen in de steigers
- Actieplan Bouw
Begin april heeft het ministerie van BZK een start gemaakt met een actieplan voor de bouw. Doel van dit actieplan: hoe kan de bouwsector bijdragen aan de toegankelijkheid van woningen, openbare gebouwen en de openbare ruimte.
- Kick-off bijeenkomst Midden- en Klein Bedrijf
Het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) gaat aan de slag met plannen per bedrijfstak. Binnenkort is er een startbijeenkomst over het toegankelijk maken van de detailhandel (winkels en webwinkels).
- Lokaal
De VNG gaat een impuls geven aan bestaande en nieuwe inspanningen van gemeenten om het VN-verdrag ook lokaal uit te voeren. Een aantal gemeenten gaan meedoen aan een koplopersprogramma.
Over het VN-verdrag
Het doel van het VN-verdrag is het wegnemen van de belemmeringen die mensen met een beperking in de samenleving ervaren. Het VN-verdrag gaat over bijna alle maatschappelijke terreinen.
Meer lezen?
Bron: Iederin