Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

'We zijn al een eind op weg met het VN-Verdrag' 29/09/2016

Nu de Kennismarkt 2016 helemaal in het teken van het VN-Verdrag staat, doen veel bekende organisaties ook dit jaar mee. Zoals Prisma. De zorgorganisatie ondertekende het verdrag eerder dan de regering. Rianne en Kim van Prisma vertellen.

Prisma vertelt over de Kennismarkt
Kim Beenhakker (lid cliëntenplatform en ervaringsdeskundige) en Rianne van Beurden (projectleider)

"De ondertekening van het verdrag was tevens de aftrap van het project 'Meer dan Recht Alleen'. Met dit project leggen we onze eigen organisatie naast de lat. Hoe goed doen wij het eigenlijk binnen onze organisatie als het gaat om de rechten van mensen met een beperking? En wat kunnen we verbeteren?"

"In onze workshop laten we je kennismaken met ons project en gaan we op een interactieve wijze het gesprek aan over voorbeelden die wij in onze organisatie hebben toegepast."

Waarom doen jullie mee aan de Kennismarkt?

"Omdat we het afgelopen jaar flink aan de slag zijn gegaan met het VN-verdrag. En we anderen graag willen inspireren om dit ook te doen. We gaan er vanuit dat in Nederland iedereen gelijke rechten heeft. Maar als je goed kijkt, kunnen we nog zoveel verbeteren. Niet alleen in de samenleving, maar zeker ook in de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking."

 

'We moeten het samen doen, de positie van mensen met een beperking versterken!'

Wat ga je doen op de Kennismarkt?

"We laten zien hoe wij het afgelopen jaar bezig zijn geweest om dichterbij het verwezenlijken van het VN-Verdrag te komen. Welke grote en kleine stappen we hebben gezet? Informeren, maar vooral inspireren is daarbij ons belangrijkste doel."

Kennismarkt tip PrismaWaarom mag je de Kennismarkt niet missen?

"Omdat we het samen moeten doen, de positie van mensen met een beperking versterken! Kennisdeling en ervaringen uitwisselen is daarbij essentieel."

Erbij zijn?

Schrijf je in voor de Kennismarkt >

Ook op de Kennismarkt

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.