Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Vragen over het COVID-19 vaccin en epilepsie 28/12/2020

In dit artikel worden twee veelgestelde vragen over het coronavaccin en epilepsie beantwoord.

Is het COVID-19 vaccin veilig voor mensen met epilepsie?

De verschillende vaccins worden getest op vele gezonde vrijwilligers. Er lijken geen ernstige bijwerkingen of complicaties te zijn opgetreden. Voordat een vaccin ingezet kan worden voor gebruik, moet het goedgekeurd worden door het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). Voor zover nu bekend zijn er geen veiligheidsrisico’s bekend voor mensen met epilepsie. Net zoals bij het griepvaccin en alle andere vaccins wordt het lichaam van de ontvanger getraind om het COVID-19 virus snel te herkennen zodat het dit snel kan opruimen wanneer een persoon met het echte virus wordt besmet.

Heeft het COVID-19 vaccin een wisselwerking met epilepsiemedicijnen?

Vaccins werken op een andere manier dan gangbare medicijnen. Daarom wordt ervan uitgegaan dat het risico dat het vaccin een wisselwerking heeft met andere medicijnen, dus ook anti-epileptica, erg klein is. Overleg bij zorgen over het veilig kunnen ontvangen van het vaccin (denk aan eerdere overgevoeligheidsreacties bij andere vaccins) met uw (huis)arts. Doorgaans kunt u echter prima worden gevaccineerd om u zo tegen een corona infectie en de mogelijk daarmee gepaard gaande ernstige gevolgen te beschermen.

Voor meer informatie infocew@kempenhaeghe.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Talitha 1/3/2022

Mijn man, 43 jaar oud, vroeger als kind epileptische aanvallen gehad na een val uit een stapelbed, kreeg 6 dagen na de booster een hele zware epileptische aanval. 2 dagen ziekenhuisopname, weer aan de medicijnen waar hij al jaren vanaf was en weer door de molen. Kennis van me, 21 jaar, nooit epileptische aanvallen gehad, 1 week na de 2e vaccinatie en 1 week na de booster een epileptische aanval gehad....


Miranda soffers 18/12/2021

Ik heb 30 oktober jl voor het eerst een insult gehad . 25 juni was mijn 2 de vaccinatie. Nu moet ik voor mijn bootser prik is dit mogelijk of kan dit kwaad


Igor 25/6/2021

Ik heb 40 jaar geleden epilepsie gehad, na drie jaar behandeling heb ik nooit meer een epileptische aanval gehad. Kan ik het vaccin zonder problemen krijgen? Nu ben 48 jaar oud.