Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Deelproject 3: Meedoen in de samenleving met de Ervaringskoffer

De Ervaringskoffer maakt het voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) makkelijker om mee te doen in de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat meer inzicht in NAH daarbij helpt. Download en bekijk de koffer. 

Aan de slag met de Ervaringskoffer?

Download en neem een kijkje in de Ervaringskoffer (pdf). Benieuwd naar de andere twee kennisproducten van het kennisnetwerk? Bekijk dan ook de MDS-NAH en het werkboek en de challenge ‘Laat je horen’.
In de digitale Ervaringskoffer zitten handige hulpmiddelen. Je leest over NAH-ervaringen, krijgt informatie en je kunt opdrachten uitvoeren.

Zo krijg je meer inzicht in NAH en begrijp je mensen met NAH beter. De mensen met NAH, en hun naasten, gebruiken de koffer om hun omgeving te informeren en te laten ervaren.  

Vijf onderdelen

De Ervaringskoffer bestaat uit vijf verschillende koffers: arbeid, onderwijs, privé, vrijetijdsbesteding en het publieke domein. Elke koffer bestaat uit ‘Ervaren door te weten’, ‘Ervaren door te vertellen’ en ‘Ervaren door te doen’. Je vindt er handige links naar websites, ervaringsverhalen, vlogs en oefeningen.

Download de Ervaringskoffer (pdf)

Over het deelproject 

Persoon met NAH: ‘De koffer is eigenlijk een grote doos vol begrip. De herkenning en erkenning van deze problematiek is zo belangrijk!’

Het deelproject ‘Meedoen in de samenleving’ is op 1 januari 2017 gestart voor 5 jaar. Het netwerk bestaat uit ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmakers. Samen verzamelen, delen en brengen zij informatie bij elkaar. Onder andere door het doen van (studenten)onderzoek en het houden van dialoogtafels. De ervaringskoffer komt voort uit de opgedane kennis. 

Wie doen hieraan mee? 

Berber Wesseling is de projectleider. Mireille Donkervoort en Ina Venekamp zijn de onderzoekers. Anita Govaers, Angelique Bleij, Mylèn Daniels en Annelies van de Bilt werkten als co-onderzoekers aan het project mee. 

NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder 

Dit deelproject maakt deel uit van het NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder. Dit netwerk zoekt uit hoe mensen met NAH inspraak en zeggenschap krijgen. Het belangrijkste doel? Het verzamelen van kennis op één plek. Kennis die ook over meedoen en zorg in relatie tot NAH gaat. De kennis komt voort uit onderzoek en is goed te gebruiken in de praktijk. Het netwerk werkt samen in nog twee andere deelprojecten. Namelijk ‘MDS-NAH’ en ‘Meer inspraak’.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.