Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Deelproject 1: Serious Game Jij & Ik

'Jij & Ik' ontwikkelt een serious game voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Om beter na te kunnen denken over gevoelens en gedachten. 

Update (juli 2019)

Binnen het netwerk 'Sociale Relaties & ICT' ontwikkelt Suzanne Derks in samenwerking met ervaringsdeskundigen een Serious Game 'Jij & Ik.' Wat is de status van deze game en wanneer kunnen we de game verwachten? Suzanne Derks geeft in dit interview een update. 'Op dit moment zijn we druk bezig met de dataverzameling van het onderzoek naar de serious game ‘Jij & Ik’ en we zijn bijna klaar!'
Lees verder
De serious game 'Jij & Ik' is een van de deelprojecten van het Gewoon Bijzonder-project 'Sociale relaties bevorderen'. De onderzoekers willen een computerspel ontwikkelen dat zowel leuk als leerzaam is. Het spel richt zich op het bevorderen van het vermogen om na te denken over eigen gevoelens en gedachten én die van de ander (mentaliseren).

De doelgroep van de games is mensen met een licht verstandelijke beperking.

Onderzoeker

Suze van Wijngaarden (promovendus).

Sociale relaties bevorderen met ICT

Het project Sociale relaties bevorderen met ICT wil sociale relaties bevorderen met hulp van geavanceerde technologie. Zoals ondersteuning van zorg met technische middelen zoals met domotica. Het project richt zich op mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. In totaal zijn er 3 deelprojecten. Naast de serious game wordt er ook gewerkt aan het instrument Aansluiten & stimuleren en aan de Hi Sense app.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

olga 4/6/2022

Ik zou graag meer informatie willen over de Serious Game.


Bo Korver 15/11/2021

Interesse in “serieus game”.
Verzoek om meer informatie
Sportieve groet,
Bo Korver


Joëlle | Team Kennisplein Gehandicaptensector 19/6/2019

Beste Mw. Huizer,

Bedankt voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk per e-mail contact met je op.


Mw. Huizer 14/6/2019

Beste Lezer,

Ik, Jacqueline Hopman, schrijf deze reactie voor mijn cliente Mw. Huizer. Zij zou zich graag aanmelden voor het project Serious Game Jij & ik. We horen graag of dit de route is of anders wie we daarvoor moeten benaderen.

Mvg Mw. Huizer en Jacqueline Hopman