Nationaal Programma Gehandicapten i.o.

Oogst uit zes regionale bijeenkomsten

Het ministerie van VWS, de VGN en ZonMw organiseerden in samenwerking met Vilans eind 2014 zes regionale bijeenkomsten ter voorbereiding op het Nationaal Programma Gehandicapten (NPG i.o.)

Doel van de bijeenkomsten was:

  • Informeren over het Nationaal Programma Gehandicapten i.o. (NPG i.o. )
  • Ophalen van reacties op het eerste ontwerp voor (bouwstenen van) het NPG i.o.
  • Verkennen van mogelijke samenwerkingsrelaties aan het NPG i.o. qua inzet, gebruik infrastructuur, financiën en leggen van verbindingen.

Eindrapportage

Ruim 200 mensen namen deel aan de bijeenkomsten. Zij waren afkomstig van zorgaanbieders, onderzoeks- en kennisorganisaties, universiteiten en hogescholen, cliënt- en belangenorganisaties en gemeenten. De opbrengst uit alle bijeenkomsten was groot en is gebundeld in de 'Eindrapportage  Oogsten en Verbinden' (pdf). Deze wordt gebruikt bij de inrichting van het NPG.

In de eindrapportage kun je lezen wat de ‘oogst’ was voor de gestelde thema’s gezondheid, gedrag, participatie en verspreiding van kennis. En welke algemene aanbevelingen zijn gedaan voor inrichting van het programma.

Vervolg

Het startschot van het NPG is tijdens een speciale editie van het congres 'Focus op onderzoek' dat maandag 22 juni 2015 gehouden wordt. Dit voorjaar geven in het traject daarnaartoe diverse bijeenkomsten, waaronder de Kennismarkt op 6 maart 2015 in Den Bosch, aandacht aan het NPG. De eerste oproep voor projectvoorstellen is vervolgens waarschijnlijk in het najaar 2015.

Als er meer bekend wordt over het NPG zullen we je daarover vanzelfsprekend op deze plek informeren.

Op weg naar een Nationaal Programma Gehandicapten wordt georganiseerd door:

Logo's organisatie Nationaal Programma Gehandicapten io

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...