Reportage over onzekere toekomst (kwetsbare) jongeren na jeugdzorg

brandpunt-kwetsbaar-jongeren-jeugdzorg-toekomst-reportage-gehandicaptenzorg

 -  Wat gebeurt er met jongeren die tot hun 18e in een gesloten jeugdzorginstelling verblijven en zich daarna moeten zien te redden? Het KRO-NCRV-programma Brandpunt maakte hierover eind 2017 een reportage en bespreekt een simpel maar effectief initiatief dat moet voorkomen dat jongeren in een zwart gat vallen.

Opvallendheden

Uit de reportage blijkt dat deze jongeren nog niet klaar zijn met hun behandeling en ook nog niet klaar voor de toekomst als ze 18 jaar worden. Hun begeleiders geven daarom aan dat het nodig is om de harde grens van 18 jaar te versoepelen. Hierdoor wordt de kans op een goed toekomstperspectief voor deze groep jongeren groter. Ook het gebruik van de isoleercel en wat dat met de jongeren doet komt in deze reportage naar voren.

Uitzending Brandpunt

Henk van der Aa volgt probleemjongere Romy die achttien wordt en noodgedwongen op eigen benen moet staan. Ze is te oud om nog in de jeugdzorginstelling te mogen blijven, maar eigenlijk te jong om het zelf te rooien. Hoe voorkom je dat ze op straat gaat zwerven? Bekijk hier Brandpunt ‘Op eigen benen’ online terug of bekijk de reportage via Uitzending Gemist.

Lees ook:

<Terug naar Licht verstandelijke beperking

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...