Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Column: Innovatie inspireert

Vaak denken we bij innovatie aan zorgtechnologie. Technologie die helpt om cliënten te ondersteunen bij zelfredzaamheid, zoals apps die je helpen bij emoties of dagindeling.

Het thema 'Innovatie in de zorg' staat bij het Kennisplein Gehandicaptensector centraal. Om deze maand in te leiden vroegen we Saskia Ter Kuile, expert Strategie, beleid en communicatie bij Vilans een column te schrijven. Saskia heeft ook geholpen bij de organisatie van de Innovatie-Route en de Innovatie-impuls

Kijk bijvoorbeeld bij onze thema’s Eigen regie voor praktische handvatten om eigen regie van cliënten te versterken. Of laat je inspireren door inzet van zorgtechnologie die het werken in de zorg makkelijker maakt, zoals de Kookapp, slim incontinentiemateriaal of beeldbellen. Kijk daar voor bij het thema Zorgtechnologie op Het Kennisplein Gehandicaptensector.

Zorg en ondersteuning 

Vilans (en dus ook het Kennisplein) kijkt als kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning naar wat er werkt bij innovatie. Wordt de cliënt, en de naaste er echt beter van? Helpt het in het werk van de zorgprofessional? In de gehandicaptenzorg zijn heel veel mooie voorbeelden van nieuwe manieren van werken, ook met zorgtechnologie, die als inspiratie kunnen dienen.

De voorbeelden zijn in de dagelijkse praktijk van de zorg ontwikkeld en toegepast. Wij nemen jullie mee in de ervaringen van cliënten, naasten, begeleiders en managers en bestuurders bij het duurzaam invoeren van innovaties. Geniet van de creativiteit en nieuwsgierigheid in de sector.

Ga naar de Innovatie-Route  

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.