Naar hoofdinhoud

ECD (elektronisch cliënten dossier)

Gepubliceerd op: 30-08-2021

Het ECD (elektronisch cliënten dossier) is een digitaal systeem dat zorgprofessionals ondersteunt bij de zorgverlening aan cliënten. In dit systeem zijn het behandel- en begeleidingsplan en alle administratie rondom een cliënt terug te vinden.

Vele registraties, dubbele registraties op meerdere plekken en ingewikkelde processen rond het ondersteuningsplan zijn in de zorgsector de meest genoemde bronnen van regeldruk bij het werken met het ECD. Vaak gehoorde opmerking: het is erg tijdrovend.

Toch helpt het ECD in het makkelijker maken van de administratieve rompslomp. Op deze pagina vind je informatie, hulpmiddelen, tips en voorbeelden die je verder helpen bij het werken met het ECD.

Aanverwante thema's

  • Digitale vaardigheden kunnen de tijd en moeite die zorgprofessionals kwijt zijn aan administratieve lasten verminderen. Lees hier meer over op de projectpagina van Vilans.
  • Wil jij weten hoe digivaardig en welke digitype je team is. Doe de zelftest .
  • Meer tips, tools en informatie over het vergroten van de digivaardigheden vind je op de website digivaardigindezorg .
  • Robotgestuurde procesautomatisering, afgekort tot RPA, is een techniek waarbij relatief simpele menselijke handelingen worden geautomatiseerd. Medewerkers krijgen meer tijd. Lees hier een voorbeeld van TWB: '' Deze toepassing bespaarde ons al gauw 35 uur per week '.

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands