Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgplan met beelden in plaats van tekst

Gepubliceerd op: 11-11-2021

Voor cliënten is een lap tekst in een zorg- of begeleidingsplan vaak onoverzichtelijk. Visioplan is een app die werkt met beelden. De beelden helpen de cliënt zijn eigen plan te maken en te volgen. Dat levert ook tijdwinst op voor de begeleider.

Gemakkelijk communiceren

Visioplan is een app voor mensen met multiproblematiek. Het is heel geschikt voor cliënten met een korte concentratieboog of laaggeletterden. De app maakt de communicatie gemakkelijker tussen cliënt en hulpverlener en helpt bij het bepalen van stappen in het begeleidingsproces.

Zelf invullen

Door de foto’s is gespreksstof nooit ver weg en aan kleuren is te zien wat een cliënt al goed beheerst en waar nog verbeterpunten zitten. De app is te gebruiken op een mobiel, tablet en computer. Sommige cliënten zullen het plan helemaal zelf in kunnen vullen, anderen kunnen dit samen met een hulpverlener doen.

Tijdwinst

Door gezamenlijk het plan te vullen en doelen te stellen vereenvoudigt het werk van de begeleider. Visioplan zorgt voor vermindering van de administratie en dat geeft tijdwinst in het zorgtraject.

Bron: Klik

Lees meer:

Deel deze pagina via:

Soort

Apps

Taal

Nederlands