Toon zoekbalkToon menu

De Haardstee

Cliënten ondersteunen in eigen regie

Het uitgangspunt van iedereen bij De Haardstee is om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de cliënt. Samen ondernemen cliënten en begeleiders activiteiten en ondersteunen ze bij dagelijkse bezigheden. De Haardstee vindt het belangrijk om het gevoel van eigenwaarde van mensen te versterken. ‘Als je de zelfredzaamheid van mensen vergroot, dan vergroot je hun eigenwaarde en maak je hun leven waardevoller', zegt persoonlijk begeleider Coriena van Kampen.

technologie innovatie
De Haardstee ziet mogelijkheden in zorgtechnologie om mensen nóg verder te versterken in hun eigen regie. Samen met cliënten wordt gekeken wat belangrijke thema’s zijn hierin. Zo gaan we nu aan de slag met ‘beter begrepen worden en omgaan met stress’. De deelname aan innovatie impuls geeft de mogelijkheid om ons te ontwikkelen in de inzet van zorgtechnologie en geeft daarbij ondersteuning en uitwisseling met anderen.  

Zo heeft De Haardstee een gepersonaliseerd en interactief signaleringsplan samengevoegd in één app. Deze app kunnen cliënten samen met hun begeleider invullen op basis van een bestaand begeleidingsplan. De cliënt kan in deze app aangeven hoe diegene zich voelt en welke gedachtes er bestaan. De app geeft dan vervolgens aan welke acties hierop uitgezet kunnen worden volgens het signaleringsplan.

Voor cliënten die het lastig vinden om een hulpvraag te stellen kan het drempelverlagend werken, daarnaast speelt de app ook in op de positieve gevoelens en gedachtes van de cliënt. Zodra de cliënt aangeeft dat het goed gaat, geeft de app positieve feedback in de vorm van een grappige video of een leuke work-out. Natuurlijk afhankelijk van de door de cliënt ingestelde elementen.

Project: SignaLeren
Thema: Begrepen worden


SignaLeren app bij De Haardstee

Binnen de Innovatie-impuls werkt de Haardstee aan het verminderen van stress en meer eigen regie van cliënten middels de SignaLeren app. SignaLeringsCoaches Coriena en Zoe van De Haardstee vertellen tijdens een interview over wat het gebruik van de app betekent voor hun cliënten.
Bron: Verhalen van De Haardstee
Lees verder op de website van De Haardstee


De Haardstee
Oude Herengracht 6c/d
2312 LN LEIDEN
dehaardstee.nl

Aantal medewerkers: 142
Aantal cliënten: 350

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.