Toon zoekbalkToon menu

Koraal

Optimale privacy en bewegingsvrijheid in de nacht

Koraal heeft de wens om met de inzet van zorgtechnologie cliënten optimale privacy en bewegingsvrijheid te geven in de nacht. Daarnaast willen zij medewerkers een effectieve en efficiënte werkwijze bieden waarmee zij hun werk veilig en kwaliteitsverhogend kunnen vormgeven. Na een uitgebreide marktverkenning heeft Koraal gekozen voor de implementatie van de Sonevo technologie van Hertek.

koraal_innovatie_impuls
Naast een project dat zich richt op te technische en randvoorwaardelijke implementatie van de technologie, richten we ons met ondersteuning van de Innovatie Impuls op de inhoudelijke implementatie van de technologie. Samen met cliënten, hun verwanten en de medewerkers gaan we in een kleinschalige pilot, onderzoeken en uitproberen hoe we de technologie kunnen borgen in de inhoudelijke zorgprocessen. Met als doel dat alle betrokken de technologie gaan zien en gebruiken als een van de vele interventies om maatwerk te leveren op de hulpvragen van de cliënten.

We starten klein en in de nachtsituatie. De 'Lessons Learned' nemen we vervolgens mee in de verdere implementatie van de technologie binnen de verschillende Koraal-locaties.

Project: Optimale privacy en bewegingsvrijheid in de nacht
Thema: Veiligheid en zelfredzaamheid in de woningKoraal 
Valkstraat 14
6135 GC SITTARD
koraal.nl

Aantal medewerkers: 4.000
Aantal cliënten: 4.700

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.