Toon zoekbalkToon menu

Samen werken

Kan technologie helpen om mensen met een zeer complexe zorgvraag een betere kwaliteit van leven te geven? De Innovatie-impuls onderzoekt het samen met Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE).

Complexe zorgvragen en technologie 

Soms loopt de zorg voor mensen met een zeer complexe zorgvraag vast. Met alle gevolgen van dien. Er kan probleemgedrag ontstaan en de kwaliteit van leven staat onder druk. In zo’n situatie kan Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) betrokken worden en meedenken. Dat heet een consultatie. Tijdens een consultatie zoeken deskundigen van CCE samen met de zorgprofessionals, de cliënt en de familie naar nieuw perspectief en naar manieren om uit de vastgelopen situatie te komen. Bij zes consultaties denken nu ook technologisch specialisten van de Innovatie-impuls mee. Als proef, om te kijken of technologie kan helpen om mensen met een complexe zorgvraag een betere kwaliteit van leven te geven.

De mogelijkheden van technologische interventies

Het doel van de samenwerking tussen de Innovatie-impuls en CCE is meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van technologische interventies. In de gehandicaptenzorg in het algemeen én in de CCE-consultaties. De proef loopt tot eind 2021.

Naast de proef met de zes consultaties werken de Innovatie-impuls en CCE ook samen in de themanetwerken. Deze themanetwerken zijn een onderdeel van de Innovatie-impuls. Het CCE biedt inhoudelijke ondersteuning.

Technologie als hulpmiddel bij zeer complexe zorgvragen?

Kan technologie helpen om mensen met een zeer complexe zorgvraag een betere kwaliteit van leven te geven? En zo ja, hoe? Dat onderzoeken de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg en Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) samen. CCE-coördinator Fleur Hendrickx en Simone Heilijgers van de Innovatie-impuls werken sinds kort samen in een consultatie. ‘Zorgaanbieders vinden de uitbreiding van onze “gereedschapskist” waardevol.’
Lees verder


Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.