Naar hoofdinhoud Naar footer

Lotte Bergen

Junior adviseur - Leren en veranderen

Geen eigen keuze

Mensen die te maken hebben met (langdurige) zorg kiezen daar in eerste instantie niet zelf voor. Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat zij zich gehoord voelen, dat er aangesloten wordt bij hun wensen en behoeften en dat dit op een prettige manier gebeurt.

Verandering is spannend

Hier is allereerst een goed gesprek voor nodig, het stellen van de juiste vragen, het doorvragen op het moment dat een ander dat niet doet. Maar ook vraagt dit soms om een andere aanpak, iets doen wat voor de zorgverlener of cliënt anders en nieuw is. Of dat niet spannend is? Zeker! En juist dat maakt mij enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

De zorg persoonsgerichter

Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat we dichterbij de cliënt komen? Beter aansluiten bij zijn of haar behoeften? Hem of haar kunnen uitdagen meer uit zichzelf te halen? Wat betekent dat dan voor de zorgverlener? Daar denk ik graag op een frisse en vernieuwende manier, samen met zorgverleners en cliënten over na. Zo maken we de zorg samen persoonsgerichter.

Wapenfeiten

  • Afgestudeerd als sociaal psycholoog met de focus op gedragsverandering. Heeft een fascinatie voor menselijk gedrag en weet dit op een goede, creatieve manier te beïnvloeden of om te buigen.
  • Zet deze expertise in voor diverse projecten over de hele breedte van de langdurige zorg. Van ouderenzorg tot 1ste lijn. 
  • Enthousiasmeert met plezier groepen mensen. Werkte eerder als docent Sociaal Pedagogische Hulpverlening op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
  • Is enorm nieuwsgierig en vraagt door tot het echte antwoord boven tafel komt.