Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg

Woord- en beeldverhaal LVB forensisch

Met Woord & Beeldverhaal vertellen jongeren met een licht verstandelijke beperking hun verhaal via beelden. Hiermee kunnen ze zich vaak veel sterker uitdrukken dan met woorden. Expertisecentrum William Schrikker ontwikkelde deze nieuwe werkwijze samen met mensen uit de praktijk.

Logo William SchrikkerBetere ondersteuning op weg naar een succesvol leven voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die een strafbaar feit hebben gepleegd. Dat was de drijfveer voor het project 'het Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg’.

Woord & Beeldverhaal

Woord & Beeldverhaal helpt professionals binnen de jeugdstrafrechtketen om met de jongeren in contact te komen. Samen met een professional maken jongeren een persoonlijk verhaal over hun leven, bestaande uit begrijpelijke tekst en duidelijke beelden. Op de bijbehorende website www.woordenbeeldverhaal.nl vind je er alles over.

Handreiking woord en beeldverhaalDownload de informatie (pdf)

Met onderstaande downloads kun je meteen aan de slag:

Totstandkoming Woord & Beeldverhaal

Stichting SPZ stelde voor dit project een subsidie beschikbaar via het Kennisplein Gehandicaptensector. Expertisecentrum William Schrikker voerde het project uit binnen een werkplaats.

Jouw mening

De ontwikkelaars horen graag jouw ervaringen en vragen. Je draagt zo bij aan het verder uitbouwen van het Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg. Dat kan via dit formulier.

Jouw mening Woord en Beeldverhaal LVB

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...