Zij-instromer in 1 jaar begeleider in de gehandicaptenzorg

Opleiding gehandicaptenzorg zij-instromer

 - 's Heeren Loo en ASVZ gaan samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een leerpakket voor het mbo en hbo ontwikkelen, waarmee het mogelijk is binnen een jaar aan de slag te gaan in de gehandicaptenzorg. Daarmee willen ze het voor zij-instromers aantrekkelijker maken over te stappen naar de zorg.

De organisaties maken een pakket van relevante vakken (leereenheden) voor de gehandicaptensector. Daardoor kan het onderwijs beter aansluiten op de kennis en kunde die iemand tijdens een eerdere opleiding al heeft opgedaan. Zij-instromers hoeven dan alleen nog de vakken te volgen die nodig zijn voor de gehandicaptenzorg en niet opnieuw examen te doen in de basisvakken waarvoor ze al een diploma hebben.

Het pakket kan zowel gebruikt worden voor een verkort traject naar een mbo- of hbo-diploma als voor het behalen van een of meer branchecertificaten.

Branchecertificaat gehandicaptenzorg

Een opleiding voor een branchecertificaat bestaat uit 6 leereenheden. Het leren binnen deze leereenheden kun je doen in de praktijk, door interne scholing en door vakken te volgen bij een ROC. ROC Landstede is het ROC dat de leereenheden zal aanbieden voor zij-instromers. Voor de zomer worden de eerste leereenheden voor persoonlijk begeleiders vastgesteld.

Bron: 's Heeren Loo

Lees meer over leren en opleiding

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Aantal reacties (1)

  • 17-05-2018
  • Sabrina Krahmer

interessante link voor de zorgsector

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...